Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Aix 2040

Harmadik ízben rendezték meg 2013. április 6-13. között az „Aix 2040” Workshop-ot. A Workshop hagyományosan Pécs város és Aix en Provance testvérvárosi kapcsolatának jegyében zajlott és a résztvevők urbanisztika témakörében felmerülő kérdésfeltevésekre kerestek válaszokat. Ebben az évben egy időutazásra hívták a 40 marseille-i építész és 5 pécsi építőművész hallgatókból álló csapatokat a szervezők. Az „Aix en Provance 2040” városképének és külvárosának látványát és megóvását álmodhatták meg a jelentkezők. Az egy hetes rendezvényt a szakma ünnepeként kezelték, s a magas színvonalú műhelymunkát komoly sajtóvisszhang kísérte.

A Pollackot Fogas Renáta, Gyergyák Ákos, Vörös Erika, Zagorácz Márk és Zilahi Péter DLA-s hallgatók képviselték, Bede István egyetemi docens vezetésével. A marseille-i és a pécsi hallgatók vegyes csoportokban vettek részt a megmérettetésben.

A megosztott első díjat két csapatnak ítélték oda, amelynek tagjai között voltak Vörös Erika, Fogas Renáta és Zilahi Péter hallgatóink.

A nyertes csapatok tagjai egy-egy Vasarely nyomatot kaptak ajándékba. A díjakat Pierre Vasarely, Victor Vasarely unokája, a Vasarely Alapítvány elnöke adta át.

Gratulálunk a győzteseknek!

A Workshopon szerzett tapasztalatokról 2013. május 8-án 14.30 órai kezdettel tartanak beszámolót a doktoranduszok és csoportvezetőjük Bede István egyetemi docens.

A beszámoló helyszíne: PTE PMMIK, Pécs, Boszorkány út 2. A318-as terem

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Fotó