Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Az "Év Településszolgáltatója" díj - 2017

A Magyar Közszolgáltatók Egyesülete (MAKE) 2017. évi záró rendezvénye és közgyűlése alkalmával átadásra került az "Év Településszolgáltatója" díj, melyet idén dr. Kiss Tibor karunk tudományos főmunkatársa kapott meg.

Örömteli esemény, hogy a díjat az Egyesület héttagú zsűrijének egyhangú döntése alapján 2017-ben a BIOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, dr. Kiss Tibornak ítélték oda. A döntést a cég elmúlt 3 évi üzleti adatai (forgalom, nyereség, vagyon, létszám), a cég fejlődésének dinamikája és a 2016-os év teljesítménye, valamint az ügyvezető igazgató eddigi tevékenysége, életpályája alapozta meg. Dr. Kiss Tibor a tapasztalatait a felsőoktatásban is kamatoztatja, 2009-tól a PTE MIK Mérnöki és Smart Technológiák Intézet Környezetmérnöki Tanszékének tudományos főmunkatársa, 2013-tól a Kar Dékáni Tanácsának elnöke. A Karon oktatási és kutatási feladatokat lát el környezetgazdaságtan, településgazdálkodás- és üzemeltetés tématerületeken; 2012-től a SMART CITY Technologies Kutatócsoport vezetője.


Az elismerést dr. Dukai Miklós, a Belügyminisztérium önkormányzati helyettes államtitkára adta át, aki Pintér Sándor belügyminiszter úr nevében méltatta dr. Kiss Tibor tevékenységét, gratulált a cím elnyeréséhez, majd átadta a Birizdó Gabriella szobrász által márványból készített kisplasztikát.

Szarvas Tibor, a MAKE elnöke elmondta, hogy országszerte elismerik a Pécs Megyei Jogú Város tulajdonában álló és Pécs Város városüzemeltetését ellátó BIOKOM Nonprofit Kft. több területen felmutatott kiváló eredményeit. 

Dr. Kiss Tibor köszönőbeszédében hangsúlyozta, hogy a díj nem csak az ő munkájának az elismerése, hanem a BIOKOM Nonprofit Kft. egész kollektívájáé is.

 Gratulálunk!