Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Beszámoló a PTE MIK TDK munkájának támogatása a kiválóságért c. NTP-HHTDK-16-0032 sz. pályázatról

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, a Nemzeti Tehetség Program keretében megjelent „A Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása” c. 2016-os pályázati felhívásra.

Az elnyert támogatás összege 1.300.000 Ft, mely jelentősen segítette a kari TDK műhelyek tudományos munkáját és a kari TDK Konferencia megrendezését.

A támogatás felhasználásával került megrendezésre 2016. november 28 - december 5. között a kari Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia Hét c. program. A hét folyamán 7 szekcióban 33 előadó részvételével 31 dolgozat került bemutatásra, melyek elkészítéséhez 24 konzulens adott segítséget. Az OTDK-ra 20 dolgozat kapott jelölést.

Az elhangzott előadások rövid ismertetője, az előadók, konzulensek és a zsűri tagjainak neve, valamint a szekciók programja és helyszíne egy rezümé-kötetben került kiadásra, mely elérhető az érdeklődők számára.

A tudományos műhelyekben egyéni és csoportos kutatómunka zajlott, melyhez a pályázat segítségével irodaszereket, a munka technikai feltételeinek javításához monitort, külső HDD-t és egy laptop-ot sikerült beszerezni.

A színvonalas munka eredményeként több publikáció is napvilágot látott elektronikus formában.

A pályázati keret lehetőséget adott két külföldi oktató és két hazai vállalati szakember által tartott előadás megszervezésére, melyek által az érdeklődő közönség nemzetközi kitekintést is nyerhetett építészeti és gépészeti témákban.

A támogatás lehetővé tette a könyvtári állomány bővítését. A beszerzett szakkönyvek további elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátításában segítik a hallgatókat.

A PTE MIK sikeresen pályázott a 2017-es felhívásra is, így a TDK munka sikerét és változatosságát további támogatás segíti a 2017/18-as tanévben.

A TDK kutatóműhelyei továbbra is várják azokat az érdeklődő hallgatókat, akik a tantervi ismereteknél többre vágyva szívesen vesznek részt tudományos kutatásokban, elmélyítve ezzel ismereteiket a számukra legérdekesebb szakterületen.

A kar TDK munkájához további sikereket kívánunk!