Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Búcsú Glöckler Lászlótól

Fájó szívvel búcsúzunk volt kollégánktól, Glöckler Lászlótól. Glöcki – ahogy mi neveztük - 1971-ben került a Kar jogelődintézményébe, a Pollack Mihály Műszaki Főiskolára és itt dolgozott 2010-ig, nyugdíjazásáig. A Gépszerkezettan Tanszék főiskolai adjunktusaként főleg mechanikát és acélszerszerkezeteket oktatott.

Hallgatói nagyon kedvelték. Ha kellett szigorú volt, de mindig következetes és jóindulatú. Minden végzett évfolyamnak volt vele egy kedves története, nyugdíjasként is szívesen hívták évfolyamtalálkozókra.

Glöcki felejthetetlen kolléga volt. Segítőkész az oktatásban, támogató a rendezvények szervezésében. Fáradhatatlanul dolgozott az Épületgépész és Gépész Szaknapok és később a Pollack Expo előkészületeiben és lebonyolításában. Szívesen vett részt tanár-diák sportversenyeken, kosaras múltja, fáradhatatlan versenyszelleme sokszor segítette a tanár csapatot győzelemhez. Munkáját három alkalommal ismerték el Főigazgató Dicsérettel (1978, 1983, 1992). 1987-ben Miniszteri Dicséretben részesült, 2010-ben pedig a Pollack Mihály Emlékplakett bronz fokozatát kapta meg.

Glöcki nélkül nem múlhatott el egy pedagógusnapi buli vagy egy búcsúztató. Szeretett és tudott is főzni és sztorizgatni. Ilyenkor előbb-utóbb minden kolléga a bogrács körül hallgatta Őt, a régi diákcsínyekről, vizsgákról. Nagyon szerettük mindig mosolygós tekintetét. Ezért is volt rossz látni, ahogy drága felesége betegsége, majd halála után a tekintete egyre szomorúbb lett.

Tudtuk, hogy különféle betegségekkel küzd, de halálhíre megrendítette valamennyi kollégát. 2021 decemberében még bejött a tanszékre, most már tudjuk, hogy az volt az utolsó látogatása.


Drága Glöcki, soha nem felejtünk!


Glöckler László búcsúztatása 2022. november 16-án 12:00 órakor lesz, a Pécsi Köztemetőben.