Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2015 – pályázat felsőfokú tanulmányokat folytató fiataloknak

Megjelent a  Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat felhívása felsőoktatási hallgatók számára a 2014/2015-ös tanév második és a 2015/2016-os tanév első félévére vonatkozóan. 

A pályázat célja

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása. A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezeteként három forrás szolgál: a települési önkormányzatok által nyújtott támogatás, a megyei önkormányzatok által nyújtott támogatás és a felsőoktatási intézményi támogatás.

A pályázók köre

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

A pályázat részletei

Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, azaz két egymást követő tanulmányi félév: 2014/2015. tanév második (tavaszi), illetve a 2015/2016. tanév első (őszi) féléve.  

Az ösztöndíj folyósításának kezdete legkorábban: 2015. március

Az elbírálási feladatokat az ösztöndíjpályázathoz csatlakozó települési és megyei önkormányzatok látják el.

A pályázat benyújtása

 A pályázatot papír alapon (nyomtatott formában), a lakóhely szerinti illetékes települési önkormányzat polgármesteri hivatalánál kell benyújtani.

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében (EPER-Bursa rendszer) egyszeri pályázói regisztráció szüksége, amely elérhető az alábbi linken:

https://www.eper.hu/eperbursa/paly/palybelep.aspx

Az önkormányzati csatlakozás határideje: 2014. október 1.

A pályázat benyújtásának határideje: 2014. november 7.

 

A teljes pályázati felhívás, illetve további információ a kiíró Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján található:

http://www.emet.gov.hu/felhivasok/bursa_hungarica4/