Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

CEEPUS freemover hallgatói és oktatói ösztöndíjak: 2021/2022 őszi félév

Megjelent a 2021/2022-es tanév őszi félévére szóló CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj kiírás. 

A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, az intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló hónapkeret erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

A 2021/2022-es tanév őszi félévére szinte az összes CEEPUS tagország megnyitotta ezt a lehetőséget. A pályázatok benyújtásának határideje országonként eltérő lehet. Bővebb információ a fogadó ország nemzeti irodájától kapható.

Célországok lehetnek: Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Figyelem!

A pályázás és - nyertes pályázat esetén - a kiutazás előtt a pályázó felelőssége az adott célország beutazási rendelkezéseinek és a mindenkor hatályos hazai járványügyi intézkedéseknek, valamint a küldő, illetve fogadó intézmények irányelveinek ismerete, illetve a fogadó intézmény fogadókészségének egyeztetése.

A hazai hallgatók és oktatók számára szóló pályázati felhívás ezen a linken érhető el.

Magyarországra bármely CEEPUS tagországból benyújtható hallgatói vagy oktatói pályázat a mindenkor hatályos beutazási korlátozások figyelembevételével.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Magyarország az őszi félévben 50 ösztöndíjhónap (40 hallgatói, 10 oktatói) erejéig tud freemover ösztöndíjasokat fogadni.

Amennyiben bejövő hallgatót vagy oktatót fogadna a karon oktató CEEPUS tagországbeli intézménytől, kérem, hogy az angol nyelvű felhívást továbbítsa vagy amennyiben az oktató foglalkozik vele, akkor ő a lehetséges külföldi érdeklődők/küldő intézmények felé.

Beutazók számára a jelentkezési határidő: 2021. november 30. A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.

A CEEPUS programról bővebb információ a Tempus Közalapítvány honlapján (https://tka.hu/palyazatok/114/ceepus) található.

A pályázással kapcsolatos további információk: 
Tempus Közalapítvány, CEEPUS Nemzeti Iroda, email: ceepus@tpf.hu 
illetve
Sándorfi Eszter, intézményi CEEPUS koordinátor, Rektori Kabinet, Nemzetközi Igazgatóság, email: sandorfi.eszter@pte.hu