Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

CEEPUS hálózati pályázatok

A CEEPUS programon belül a nemzetközi együttműködések kialakítása a hivatalos CEEPUS országok (Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, és Szlovénia) akkreditált felsőoktatási intézményei, valamint Koszovó Pristinai Egyetem között lehetséges.

A CEEPUS-ban a teljes pályázati folyamat interneten keresztül zajlik. A pályázatok beadásának első lépése egy hálózat (network) létrehozása vagy egy már működő hálózathoz való csatlakozás. Ez az együttműködni kívánó felsőoktatási intézmények feladata. A CEEPUS hálózat az a szervezeti keret, amelyben a hallgatók és oktatók mobilitása megvalósul. A hallgatói és oktatói mobilitás az elfogadott hálózatok keretein belül - a fogadó intézmény fogadási keretének erejéig - valósítható meg.

A programban a pályázatok beadásának első lépése egy ún. hálózat (network) létrehozása vagy egy már működő hálózathoz való csatlakozás. A hálózat az a szervezeti keret, amelyben az oktatók és hallgatók mobilitása megvalósul. Egy CEEPUS hálózat legalább három partner (lehet egy intézmény, egy kar vagy akár egy tanszék) bevonásával alakul ki, amelyből legalább kettő két különböző CEEPUS ország tagja.

Pályázati határidő: 2012. január 15. (hiánypótlás: február 15.)

Tovább információ