Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

CIVIL FÓRUM

Tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait a 2021. augusztus 3-án, kedden 15 órakor a Civil Közösségek Házában megrendezésre kerülő CIVIL FÓRUM-ra, melynek keretében bemutatásra és megvitatásra kerül Pécs város Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterve (Sustainable Energy and Climate Action Plan, SECAP).

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának kiemelt céljai között szerepel, hogy Pécsett egy fenntartható és a klímaváltozásnak a lehető legnagyobb mértékben ellenálló környezetet biztosítson. E szándékát azzal is megerősítette, hogy 2021-ben csatlakozott az Európai Bizottság által létrehozott Polgármesterek – új, egységesített – Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez, így vállalta, hogy 2030-ig a területen legalább 40%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, továbbá növeli az ellenállóképességét az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás révén.

A tervben szereplő vállalások Pécs teljes területére, minden szektor figyelembevételével kerültek meghatározásra, ezért a civil szektor valamennyi szereplőjét érinti az akcióterv.

Kérjük, hogy részvételi szándékát az info@ckh.hu email címre juttassa el 2021. augusztus 2. 12.00 óráig.

MEGJELENÉSÉRE FELTÉTLENÜL SZÁMÍTUNK! 

Kapcsolódó tartalmak