Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

CREATON ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2021

Az immár több, mint 8 éves hagyománnyal rendelkező építész és építészhallgatói pályázat ismét kihirdetésre kerül 2021-ben!

2021-ben az elmúlt évek legsikeresebb építész és építészhallgatói pályázatát zárta le a CREATON South-East Europe Kft. a beérkezett rekord számú 42 pályaművel, ezért a hagyományt folytatva idén is elindítjuk a pályázatot. A CREATON továbbra is nagy hangsúlyt fektet a szakmai partnerei tájékoztatására, elismerésére, mivel az Ő munkájuk által kel életre a tetőcserép. Az évről-évre beérkező pályaművek is jól példázzák, hogy a CREATON kerámia tetőcserepek bármilyen funkciójú épületen jól használhatóak, népszerűségük töretlen.

Az idén megrendezésre kerülő pályázatra a gyakorló építészek továbbra is olyan tervezés alatt álló, megvalósulás közbeni, vagy megvalósult, használatba vételi engedéllyel rendelkező épületekkel pályázhatnak, amelyek bemutatják, hogy milyen sokszínűen és sokrétűen felhasználható a tradicionális, de mégis modern építőanyag, a kerámia tetőcserép, illetve hogyan alkalmazható a CREATON kínálatában elérhető TERREAL tetőfedő anyag.

Az építészhallgatók természetesen terveikkel mutathatják meg kreativitásukat, a kerámia tetőcserép felhasználásával készült tervezési koncepcióikat.

 

ÉPÍTÉSZ ÉS ÉPÍTÉSZHALLGATÓI PÁLYÁZAT 2021

 

Az 1 300 000 Ft összdíjazású CREATON Építész és építészhallgatói 2021. évi pályázaton az építészek 2018. január 1-je és 2021. december 31. között építési engedélyt (jogerő nem szükséges) illetve használatba vételi engedélyt kapott épületekkel pályázhatnak. Az építészhallgatók pedig diplomatervet, komplex tervezést, egyéb féléves terveket, vagy kifejezetten e pályázat céljára készített munkát nyújthatnak be pályaműnek.

A pályázás feltétele, hogy a pályázó az épület tervezése során a CREATON kerámia tetőcserepeit és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyagait használja, illetve az épületet CREATON kerámia tetőcserép és/vagy a TERREAL kerámia tetőfedő anyag fedje.

 

BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG
 • Földes László, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
 • dr. Fülöp Zsuzsanna, okl. építészmérnök, egyetemi docens
 • Horváth Sándor, Széchenyi díjas okleveles építészmérnök, címzetes egyetemi docens, Budapesti Műszaki Egyetem Épületszerkezeti Tanszék
 • Jánosi János, Ybl- és Pro Architectura díjas építész
 • Máté Zsuzsanna, okl. építészmérnök, a 2020. évi pályázat nyertese
 • Fábián Gábor, okl. építészmérnök, a 2020. évi építész pályázat nyertese
 • Jancsár Péter, építészlátogató (CREATON South-East Europe Kft.)
 • Pap Győző, építészlátogató (CREATON South-East Europe Kft.)

 

A PÁLYÁZATTAL KAPCSOLATOS FONTOS HATÁRIDŐK:
 • A pályázat meghirdetése:                         2021. november 1.
 • A pályaművek beadása:                                2022. február 28.
 • Bírálat:                                                          2022. április elejéig

 

További információ a pályázat benyújtásával kapcsolatosan itt kérhető:

Jancsár Péter

Telefon: +36 30 927 9022

E-mail: peter.jancsar@creaton.hu

 

Pap Győző

Telefon: +36 30 470 8244 

E-mail: gyozo.pap@creaton.hu


További információk elérhetőek az alábbi oldalon: https://www.creaton.hu/epiteszpalyazatok2021