Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

DAAD ösztöndíjak

Szeretne ösztöndíjjal Németországban tanulni vagy kutatni? Érdeklődik a németországi egyetemek és főiskolák iránt? Szeretné ismereteit és német nyelvtudását elmélyíteni? Nyitott új tapasztalatokra és barátokra? Akkor itt a kiváló lehetőség, 2011. november 15-ig lehet pályázni a DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) németországi ösztöndíjaira.

A DAAD németországi ösztöndíjak széles választékát kínálja a magyar hallgatóknak és diplomásoknak a 3-4 hetes nyelvi és országismereti haladó nyári egyetemi tanfolyamtól egy mesterképzésen át a doktori képzés ösztöndíjáig.  A kiváló képzések, a személyes élettapasztalat haszna, a jobb nyelvismeret és a plusz pontok a további karrier számára, ezt kínálják a német felsőoktatási intézmények.

 

DAAD ösztöndíjak:

  • Nyári egyetemi ösztöndíj hallgatóknak
  • Nyári egyetemi ösztöndíj diplomásoknak
  • Posztgraduális tanulmányi ösztöndíj bármely tudományterület számára
  • Posztgraduális ösztöndíj művészek és építészek számára
  • Kutatói ösztöndíj doktoranduszoknak és fiatal kutatóknak
  • Kutatói ösztöndíj tudományos fokozattal rendelkező egyetemi, főiskolai oktatóknak és kutatóknak
  • Ösztöndíj felsőoktatási oktatóknak a művészet és építészet szakterületéről
  • Ösztöndíj volt DAAD ösztöndíjasoknak
  • Csoportos tanulmányút

Egyéb hallgatói ösztöndíjak »

A DAAD összes ösztöndíjának részletes leírásával s a pályázatok elkészítéséhez további segítséget nyújt DAAD-Stipendien für Ungarn / DAAD ösztöndíjak magyaroknak című kétnyelvű kiadványa:http://www.daad.info.hu/DAADSTIPENDIEN.pdf

Azt mondják azok, akik már kint voltak Németországban...

„Az egyetemen tényleg azt tapasztaltam, hogy mit is jelent a lehetőségek világa. Nagyon érdekes és aktuális kurzusok voltak nagy választékban, volt 4 menza, szép és vidám kávézók, nagy zöld rétek az egyetem előtt és csak kedves diáktársak és tanárok"- emlékezik T. Cecília a Drezdai Egyetemről (TU Dresden). 

„Annyi minden klassz dolgot lehet itt csinálni, hogy alig van időm aludni. Tényleg, nézzetek Ti is körbe, hogy pályázhattok-e valahol, ez itt olyan, mint egy új világ!" - emlékezik vissza Á. Dóra, aki a Jénai Egyetemen (Universität Jena) tanult.

Sok út vezet a német felsőoktatás világába és biztosan van egy megfelelő út az Ön számára is! Információra van szüksége? Mi szívesen segítünk!

Letölthető tájékoztatók:

DAAD-Informationszentrum Budapest
Német Felsőoktatási Információs Központ
1073 Budapest, Erzsébet körút 50
Tel.: 06 1 / 413-7037  Fax: 06 1 / 413-7038
E-Mail: mail@daad.info.hu 
Internet: http://www.daad.info.hu