Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Design Pécs

2014. október 3-9. között a Nádor Galéria ad otthont a DesignPécs programsorozatnak, amelyre minden kedves érdeklődőt szívesen látunk!
A Művészeti Karral közös rendezvényhét keretében 20 projektet mutatunk majd be a Pollackról, a következő koncepció alapján:

A Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar megjelenési koncepciója maga a hallgatói alkotói lét értelmezése. Az egyetemen hálózatok alakulnak és működnek együtt, egymást inspirálva, időnként kiemelkedve a homogenitásból. Ennek apropója lehet egy tantárgy, szak, kutatócsoport, projekt, alkotni akarás, alkotói pályázat vagy workshop, de akár egyéni ambíció, és ez sohasem pontszerű, hanem egy adott időintervallumban működhet, majd összekapcsolódik másik projekttel, alkotótárssal.
E szemléletnek megfelelően, többnyire alulról, önszerveződő módon életre kelt projekteket válogattunk össze, és mutatunk be egy-egy füzetben, videóban, a tevékenységet, mely végül valamilyen szempontból designtartalmú eredményhez vezet - vagy vezethet. Kísérletek, eredmények, és a reményteli alkotói jövő sejlik fel - megfűszerezve néhány már valóban sikeres, a "Pollackhoz" kapcsolódó designer munkáival, akik korábban talán ugyanebből a miliőből indultak.
A 20 projekt bemutatása mellett folyamatos programmal is készülnek az alkotók, amelyek a programsorozat részletes programjában találhatóak.
A DesignPécs programsorozat megnyitója 2014. 10 03-án 18.00-kor lesz a Nádor Galériában.