Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Diplomaátadó és avatási ünnepség

Tisztelt Hallgató! A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar vezetősége és a Tanulmányi Osztály munkatársai nevében a sikeres záróvizsgájához szívből gratulálunk! Diplomáját és megszerzett tudását használja egészséggel! Szakmai munkájához sok sikert kívánunk.

Oklevelét, vagy záróvizsga-igazolását (a megfelelő nyelvvizsga hiányában) a diploma osztó ünnepélyen veheti át, amely 2019. február 9-én szombaton kerül megrendezésre a Boszorkány úti Campuson az A010-es teremben (7624, Pécs, Boszorkány út 2.).

Amennyiben nem kíván részt venni az ünnepségen, kérjük, mielőbb jelezze azt a szakos tanulmányi előadónak (honlapunkon tájékozódhat elérhetőségeinkről) emailben.

Kérjük az Önre vonatkozó szekció kezdése előtt egy órával szíveskedjen megjelenni. Az avatási ünnepség pontosan kezdődik, későbbi csatlakozásra nincs lehetőség!

Mérnöki és Smart Technológiák Intézet (építőmérnöki szak; szerkezet-építőmérnöki szak; gépészmérnöki szak; ipari termék- és formatervező szak; létesítmény és energetikai szakmérnök szak; környezetmérnöki szak) 10:00.

Építész Szakmai Intézet (építészmérnöki szak; építőművész; belsőépítész, környezettervező művész; építész; szerkezettervező építészmérnöki szak, tervező építészmérnöki szak, településmérnök) és Informatika és Villamos Intézet (műszaki informatika szak, mérnök informatikus szak, villamosmérnöki szak; alkalmazott mechatronikai szakmérnök/szakember szak; televíziós műsorkészítő) 12:30.

Fontos tudnivalók a rendezvénnyel kapcsolatban:

Az ünnepségen a hallgatók egységesen talárban vehetik át az oklevelet/igazolást.

A talár díja 3.500.- Ft.

A talár bérlése a Neptun felületén keresztül történik, melynek menete:

  • hallgatói Neptun felület

  • pénzügyek

  • befizetés

  • tétel kiírás

  • szolgáltatás jogcím

  • 2018-2019/1

  • Oklevélátadó ünnepség részvételi díja (3.500.- Ft)

A befizetésről szóló igazolást szíveskedjék a helyszínre magával hozni!

Felhívjuk a figyelmét, hogy befizetéséhez sárga csekket nem áll módunkban kiállítani, és a szombati napon, a helyszínen készpénzes fizetést nem áll módunkban elfogadni.

A tétel kiegyenlítése után vehető át a ruházat, ezért szíveskedjen azt előre teljesíteni.

Amennyiben nincs lehetősége a Neptunon keresztül kiegyenlíteni a tételt, átutalással is fizethet. Az Egyetem bankszámlaszáma: 10024003-00282716-00000000

Közlemény rovatban kérjük, tüntesse fel nevét, Neptun/EHA kódját, a Kar kódját (MIK), talárbérlés jogcímet és a „PST 300042” azonosítót.

A talárt, a hozzá tartozó kesztyűt és kalapot a helyszínen tudja átvenni az A007-es teremben a ceremónia előtt egy órával. A hölgyek készüljenek hajcsatokkal a kalap stabilitása érdekében.

Az átadó ünnepség után a talárt szíveskedjék a legrövidebb idő alatt visszaszolgáltatni ugyanabba a terembe.

A Pécsi Tudományegyetem arculati kézikönyve alapján kérjük, hogy megfelelő öltözékben vegyen részt az ünnepségen. A hölgyek esetében kosztüm, minden esetben harisnyával, elöl és hátul zárt sötét színű cipővel, szolid színhasználattal. Férfiak esetében sötét öltöny, nyakkendő, fűzős sötét félcipő. Az alkalmi öltözék viselése a talár alatt is kötelező. (A melegre való tekintettel a nyári diplomaosztón a zakó/kosztümkabát viselésétől eltekintünk a talár alatt.)

Mellékeljük a hallgatói fogadalomtétel szövegét, melyet a helyszínen az oktatók és vendégek előtt fognak ünnepélyesen elmondani.

A hely korlátozott befogadó képessége miatt, csak annyi vendéget áll módunkban fogadni a teremben, amennyi ülőhely van. Azok a hozzátartozók, akik nem férnek be a terembe, az aulában kihelyezett székeken tudnak helyet foglalni. Ők az ott található monitorokon kivetítve követhetik az ünnepséget. Azon vendégek számára, akik kisgyermekkel jönnek az ceremóniára, a melegre és zártságra való tekintettel, javasoljuk az aula választását.

A porta mellett található italautomaták feltöltve várják kedves vendégeinket. Az aulában található illemhelyek nyitva lesznek.

Kérjük kedves vendégeinket, hogy az oklevelek átadása alatt az elnöki asztal előtt fényképezéssel ne zavarják a ceremónia gördülékeny mentét.

Az eseményen hivatalos fotósok dolgoznak.