Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

DR. CARD INNOVÁCIÓS DÍJ ÉS DR. CARD INNOVÁCIÓS PROGRAM - PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Pályázat témája
 
A Dr. Card díjazza a legtehetségesebb fiatal magyar fejlesztőket.
 
A Dr. Card Innovációs Díj egy pályázat, amelyben felsőoktatási intézmények hallgatói vehetnek részt. A pályázaton valamilyen újszerű, tömegek által felhasználható „alkalmazás” (applikáció) specifikációjának benyújtásával lehet indulni.
A pályázat célja, hogy egészségügyi prevenciót szolgáló, széles tömegek által Internet segítségével könnyedén használható M2M vagy egyéb keletkezett egészségügyi adatok kezelésére és továbbítására használható megoldás jöjjön létre, amely illeszkedik a Dr. Card tevékenységéhez és segíti a felhasználók egészségügyi életútjának precíz dokumentálását és elérhetőségét.
 
Ez lehet olyan innovatív fejlesztés, amely a Dr. Card meglévő rendszeréhez kapcsolódva nyújt segítséget egészségügyi adataink rendszerezett tárolásához és feltöltéséhez, de kötődhet egy adott betegséghez vagy vizsgálathoz, esetleg mobil egészségügyi eszközökkel kialakított kommunikációhoz. A lényeg: kizárólag előzetesen a Dr. Card által véleményezett és jóváhagyott specifikációval, majd a fejlesztési fázis (2 hónap) alatt megvalósított, működő alkalmazásokkal, szoftverekkel, webes fejlesztésekkel (stb.) lehet pályázni.