Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Egy kiállítás képei

Az elmúlt év legrangosabb nemzetközi sikerét hozta Karunk számára a 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Kiállítás, melyen Dr. Bachmann Bálint dékán és  Dr. Markó Balázs a SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar mestertanára „Spacemaker” című projektje képviselte Magyarországot. 

A nyertes, MODELL című pályamunka a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Breuer Marcell Doktori Iskolájában készült Keresnyei Johanna, Stemmer Andrea, Kósa Balázs, László Zsolt, Németh István és Zilahi Péter hallgatók közreműködésével. A projektvezetők Dr. Bachmann Bálint dékán és Dr. Bachman Zoltán professzor urak voltak.

A kiállítás közel 600 darabos anyagából állítottak ki 256 modellt a Pollack Boszorkány úti aulájában a Breuer Marcell Doktori Iskola doktoranduszai, ízelítőt adva a Velencei Biennále magyar pavilonjának hangulatából.

A tárlat a pécsiek számára is elérhető, szabadon látogatható. Lehetőség van középiskolai osztályok csoportos látogatására is, Dr. Bachmann Bálint dékán tárlatvezetésével. Februárban a szülőknek és osztályfőnököknek tart szülői értekezletet Dr. Pais Ella Regina pszichológus, főiskolai tanár, válaszolva  beiskolázással kapcsolatos kérdéseikre.

A csoportos látogatásokra Regdon Mariannánál lehet jelentkezni (E-mail: regdon@pmmik.pte.hu, Telefon: 30/526-3232).