Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Egyetemek térben és időben

Felhívástanulmányok benyújtására Az ELTE Bibó István Szakkollégium és az ELTE ÁJK Jogszociológia TDK Egyetemek térben és időben címmel idén második alkalommal interdiszciplináris hallgatói konferenciát szervez.

A rendezvény célja, hogy platformot biztosítson a különböző egyetemek különböző szakjain tanuló hallgatóknak  (BA/MA/osztatlan  mesterképzés)  egyetemi,  felsőoktatási  témában  releváns kutatásuk vagy OTDK pályamunkájuk bemutatására, tudományterülettől függetlenül.

A konferencia fókuszában idén az Egyetemek állnak. Egyetemeink a középkor óta fontos részei a társadalmunknak. Az egyetem szerepe túlmutat önmagán, nem csupán tudásátadásról szól, de mellette a demokrácia alapköve is. A jól működő egyetemi autonómia és önkormányzás nemcsak egy elméleti kategória, hanem a demokrácia tanulásának fontos helyszíne is.

Feladatunknak  érezzük,  hogy  teret  biztosítsunk  az  egyetemekről  szóló  széleskörű  diskurzus megteremtésének.

Bármilyen témával várjuk a jelentkezéseket, különösen az alábbi témakörökben:

Egyetemek története, szerepük a változó társadalmakban

Egyetemek és a demokratikus tudásátadás Egyetemi autonómia Egyetem és tudomány Egyetemek a mai társadalmakban Egyetemek és művészetek Egyetemi építészet

Egyetemek és a demokratikus tudásátadás

Egyetemi autonómia

Egyetem és tudomány

Egyetemek a mai társadalmakban

Egyetemek és művészetek

Egyetemi építészet


A kétnapos rendezvény első napján kerül sor a hallgatói konferenciára, ahol a résztvevők részére lehetőség nyílik, hogy egy színvonalas, és interdiszciplináris diskurzus keretein belül prezentálják a témával kapcsolatos kutatásaikat. Az előadások időtartama 15 perc, ami után a hallgatóságnak lehetősége lesz kérdéseket feltenni az előadóhoz.

Jelentkezés menete:

Legfeljebb 300 szavas magyar nyelvű absztrakt, illetve egy amerikai típusú önéletrajz beküldése, július 18-ig a konferencia@bibokoll.elte.hu címre.

A beérkezett pályázatok elbírálásáról augusztus 15-ig visszajelzést adunk.

A konferencia tervezett ideje: 2021. szeptember 16-17.

A  konferencia  pontos  helyszínét  és  programját  a  későbbiekben  tesszük  közzé,  az  aktuális járványügyi intézkedéseknek megfelelve.

A vidékről érkező hallgatók elszállásolására igény esetén lehetőséget biztosítunk.Az elhangzott előadások alapján készült tanulmányokból kötetet jelentetünk meg.Ehhez  a  konferencián  résztvevő  hallgatóktól  2021.  október  31-ig  maximum  egy  szerzői  ív (25000–40000 leütés) terjedelmű pályamunkák benyújtását kérjük.

Esetleges kérdéseikkel a szervezőkhöz a konferencia@bibokoll.elte.hu címen fordulhatnak.

Kapcsolódó tartalmak