Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Enterprise + - hogyan indíts sikeres vállalkozást fiatalon

2015. május 19-én a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara információs napot tart egy Németországban kidolgozott programról, mely a fiatalokat segíti vállalkozóvá válni. A program célja hosszú távon a fiatalkori munkanélküliség csökkentése.

A kamara részvételével zajló Enterprise+ projekt célja, hogy fiatal 15 és 25 közötti fiatalokat készítsen fel a vállalkozói létre, a gazdasági, pénzügyi, szervezeti kérdéseket fókuszba hozva, a vállalkozói lét buktatóit bemutatva. Erre dolgoztak ki módszertant az esseni egyetem munkatársai. A projekt keretében ezt szeretnénk kipróbálni most itthon is, és szükség esetén a hazai keretekhez igazítani.

A projekt elsődleges célcsoportjai a közép- és felsőfokú oktatásban részt vevő diákok, valamint a fiatal munkanélküliek.

Az iskolák, képző intézmények olyan eszközt kapnak a projekt keretében a kezükbe, amellyel diákjaikat, hallgatóikat segíthetik a sikeres foglalkoztatás, vagy vállalkozói lét felé vezető úton.

A projekt sikerének kulcsa egyértelműen a vállalkozói szféra bevonása, hiszen az elmélet mellett a gyakorlatnak is fontos szerepe van egy sikeres vállalkozás működésében. Ezért a kamara rendhagyó szerepet szán az iskolai oktatók mellett a megyei vállalkozóknak is, akiknek gyakorlati tudása és tapasztalatai segíthetik a jövő vállalkozói generációjának kiépülését.

Az információs nap programja elérhető a kamara honlapján:

http://www.pbkik.hu/hu/pecs-baranyai-kereskedelmi-es-iparkamara/rendezvenyek/enterprise-hogyan-indits-sikeres-vallalkozast-fiatalon-10981