Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

EQUITONE: EGYSZERŰ ÉS DINAMIKUS

Milyen kreatív megoldások vannak a szálcement homlokzatburkolati anyag változatos felhasználásában? Milyen jó példákkal szolgálnak nekünk a tervezők? Az EQUITONE építészek és építészhallgatók számára hirdet minden évben pályázatot azzal a céllal, hogy bemutassa a homlokzatburkolati anyag építészeti minőségét tekintve is figyelemre érdemes példáit.

A 2018-as nyertesek között családi ház, középület, közintézmény is szerepel, melyek mind jól példázzák az EQUITONE minőségi alkalmazását.

 „A zsűrinek és e kreatív homlokzatburkoló anyag gyártójának egyaránt öröm, hogy a családi házak/lakóépületek mellett egyre több középület, közintézmény szerepel a pályamunkák között, bizonyítva, hogy az EQUITONE egyre szélesebb teret és minőségibb felhasználást nyer. A szálcement homlokzatburkolatokkal tervezett és kivitelezett épületek egyszerre egyszerűek és dinamikusak, amitől szinte élnek a környezetükben." méltatta a pályaműveket Kertész András Tibor Ybl Miklós- és Pro Architectura díjas építész, a zsűri tagja.

Kevesebb kötöttség - kreatív használat

A kiírás évek óta lehetőséget biztosít nemcsak a már megvalósult épületek, de a még rajzasztalon lévő munkák megmérettetésére is. „A jövő építészei idén is alapos anyagismerettel használták az EQUITONE termékeket, csakúgy, mint a »felnőtt« szakmagyakorlók. A beadott 11 pályamű mindegyike izgalmas és modern megoldásokat tartalmazott.” – értékelte Kertész András Tibor a hallgatói munkákat – „A díjazottak mindegyike tisztán és érthetően használta az EQUITONE megoldásokat.”

II.díj - Tarr Zsuzsanna (PTE Műszaki és Informatikai Kar)

Konzulens: Dr. Rétfalvy Donát

"A tervezett épület Pécsen egy meglehetősen összetett beépítési helyzetbe került. A tervező szellemesen telepítette épületét, izgalmas külső tereket létrehozva. Tömegformálása, részletképzése, színe egyaránt nagyon mai, finom építészeti szemléletű. A homlokzat burkolataként használt antracit színű EQUITONE burkolat nagyon jól támasztja alá az építészeti elképzelést és minőségi, időtálló épület reményével kecsegtet." - Kertész András Tibor méltatása.             

További díjazottak az alábbi linken olvashatóak