Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

ERASMUS+ Európai oktatói mobilitási program 2023/2024 tanévre 2024. február 19 - 2024. május 31. közötti időszakra

Pályázati cél:

Az oktatói mobilitás célja a partnerintézmény szakos tanrendjébe illeszkedő előadások, szemináriumok megtartása, és a partnerintézménnyel való szakmai kapcsolat további építése, különös tekintettel az Erasmus+ program tantervfejlesztési tevékenységeire, közös képzési programok kidolgozására. Kutatás és konferencián való részvétel ezen a pályázaton nem támogatható!

Jelentkezési határidő: folyamatos, de legkésőbb 2024.04.15.

Bővebb tartalom

ERASMUS+ egyéni tréning programok ERASMUS+ szakembereknek

Pályázat beadási határidő: folyamatos, de legkésőbb 2024.04.15.

A pályázatot a Nemzetközi Programok és Kapcsolatok Központ B-011-es irodájában kell benyújtani.

További információt a kari koordinátor, Somfai Réka adhat: somfai.reka@mik.pte.hu

Követelmények:

Az Erasmus+ program keretében a pályázaton nyertes oktatók a Pécsi Tudományegyetemmel 2023/2024- es tanévre érvényes kétoldalú megállapodással rendelkező ERASMUS+ program országbeli felsőoktatási intézményében ösztöndíjjal folytathatnak oktatási tevékenységet. A vendégoktatás időtartama nem lehet kevesebb 8 tanóránál (8 hours), és nem lehet hosszabb 5 munkanapnál (akár 2 napos mobilitás is megvalósítható).

Az Egyesült Királyságba kizárólag 5 napra lehet pályázni!!!

Kutatás és konferencián való részvétel ezen a pályázaton nem támogatható!

Az Erasmus+ oktatók támogatást (ösztöndíjat) kapnak külföldi oktatási tevékenységük megvalósításához. Az ösztöndíj összege differenciált, függ az oktatási tevékenység időtartamától és a célországtól. Az ösztöndíj összegeket és az utazási támogatás összegét a melléklet tartalmazza. Az Erasmus+ támogatás nem feltétlenül fedezi a kiutazás és a kint tartózkodás költségeit, csupán hozzájárul a külföldi oktatói út megvalósításához, ezért szükség lehet saját forrásokra is.

Amennyiben a pályázó a fogadó egyetem alkalmazottja, vagy a fogadó egyetem részben vagy egészben finanszírozza a kiutazás és/vagy a kint tartózkodás költségeit, akkor Erasmus+ ösztöndíjra az oktató nem jogosult. Helyszín: nem lehet a küldő intézmény országa és a

lakóhely szerinti ország sem. Az oktató a pályázatában benyújtott, az érintett felek által jóváhagyott és aláírásukkal elfogadott egyéni munkaprogramot követi.

Bővebb információ: Pályázat kiírás

Hasznos linkek: https://mobilitas.pte.hu/aktualis_palyazatok

Pályázati dokumentumok: