Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

EU_KP_12 Ösztönzés EU-s kezdeményezésekben való magyar részvételre

A támogatás célja:

Ösztönzés az EU7. Kutatási- Technológiafejlesztési és Demonstrációs keretprogramjában (FP7) és egyéb közös EU-s kezdeményezésekben (Versenyképességi és Innovációs, Article 185, JPI, JTI, Era-net, Era-net+) való magyar részvétel támogatása, új projektek előkészítése, nyertes EU-s kezdeményezés esetén pedig a szerződéskötés előkészítése. Gazdasági társaság önállóan is pályázahat. Piacbefolyásoló tevékenységet nem végző költségvetési szerv vagy intézménye, mely mely az FP 7 programban már koordinátor vagy projektpartner, vagy mobilitási program fogadóintézményi pályázatain koordinátor, vagy koordinációs és támogatási akciókban koordinátor szintén pályázhat, de kizárólag a benyújtott FP7 programhoz kapcsolódóan.

További cél hazai partnerek ösztönzése keretprogramok koordinációjának vállalására. A pályázatok benyújtásának határidej: 2012. május 2-től- 2013. június 30-ig, de az EU-s pályázat döntésről szóló értesítést követően max. 30 napon belül.

200 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre, 2-6 millió forint közötti projektek várnak, 100%-os támogatásintenzitás mellett.

További információ itt.