Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Felhívás Tudományos Mecenatúra pályázathoz

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, mint támogató által a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, mint kezelő szerv útján meghirdetett pályázati felhívás elsődleges célja hazai tudományos kutatói közösség nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolódásának ösztönzése és a nyílt tudomány hazai térnyerésének támogatása.

Támogatható célkitűzések, tevékenységek

A pályázat minden tudományterület számára nyitott az alábbi támogatási lehetőségekkel:


  1. részvétel külföldön megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos és innovációs rendezvényeken, konferenciákon;
  2. Magyarországon megrendezésre kerülő nemzetközi tudományos és innovációs rendezvények, konferenciák szervezése (különös tekintettel a nemzetközi kutatási infrastruktúra tagságainkkal összefüggő rendezvényekre);
  3. a tudomány és innováció eredményeinek társadalmi népszerűsítése, és a közösségi tudomány (Citizen Science) támogatása; valamint
  4. tudományos kiadványok, szakkönyvek papíralapú és egyidejűleg nyílt hozzáférésű elektronikus formátumban történő megjelenésének támogatása.

A pályázat keretösszege, a támogatás összege, mértéke

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a négy meghirdetett alprogramra összesen 1 milliárd forint keretösszeget biztosít az NKFI Alapból. A maximálisan igényelhető támogatás: az első alprogramban 1,5 millió Ft, a második alprogramban 10 millió Ft, a harmadik alprogramban 25 millió Ft, a negyedik alprogramban pedig 8 millió Ft.

A felhívás az NKFIH honlapon elérhető: https://nkfih.gov.hu/palyazoknak/tudomanyos-mecenatura/tudomanyos-mecenatura


További kérdésivel kérem keresse a kari referenst, aki segít Önnek a pályázat összeállításában!