Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Fontos információk Építőművész MA képzésre felvételizők számára

Építészeti helyszíni gyakorlati feladat teljesítéséhez rajzfelszerelésre, rajztáblára, megfelelő rajzeszközökre lesz szükség, a feladat várhatóan kis léptékű épület helyszíni tervezése és megfelelő szakmai- grafikai prezentálása lesz.

Művészeti helyszíni gyakorlati feladat teljesítéséhez rajzfelszerelésre, rajztáblára, megfelelő rajzeszközökre lesz szükségSzóbeli vizsgán szakmai elbeszélgetés várható, ahol részletes portfoliot kell bemutatni. A portfolio A/3-as méretű, igényesen szerkesztett, bekötött legyen, mely tartalmazza az építészeti életút összefoglalását, szakmai arc-poetikát, motivációt rögzítő oldalt, illetve a fontosnak tartott építészeti alkotásokat, kreativitást, rajzkészséget bemutató munkák kivonatát. A portfoliot a Felvételi Bizottságnál kell hagyni. A többféle képzésre jelentkezők annyi portfóliót készítsenek, ahány helyre beadják jelentkezésüket. 

A szóbeli felvételin lesz mód a szakmai plusz pontokat érő dokumentumokat is bemutatni, ennek módjáról a http://www.felvi.pmmk.pte.hu/tartalomkezelo/tartalom/epitomuvesz_ma honlapon, a letölthető dokumentumokban található segítség.

Felvételi időpontja:
június 30. – írásbeli
július 1. – szóbeli

Kreditelismerési eljárás. Az alapszakról - építőművész BA – érkező hallgatóknak nem, de minden további jelentkezőnek át kell esnie a kreditelismerési eljáráson. A sikeres MA felvételhez szükséges, hogy megállapításra kerüljön a nem alapszakról érkező - régi főiskolai építészmérnöki diplomával rendelkező stb. - jelöltek belépésének feltétele.  2011. június 6-ig, de legkésőbb a felvételi napján személyesen be kell nyújtani a  hiteles dokumentumokat és a kitöltött kreditelismerési kérelmet, ellenkező esetben a felvételi eredményét nem tudjuk elfogadni. 

Kreditelismerési kérelem az Építőművész MA szakhoz itt.

Felhívjuk minden Jelentkező figyelmét, hogy a felvételi időszak igen rövid időintervallumba esik, ezért a felvételi eljárásig minden szükséges dokumentumnak meg kell érkeznie.

A szak felvételijével kapcsolatban kereshető: vargajudit@pmmk.pte.hu

Bővebb információ, illetve a kapcsolódó dokumentumok letölthetők a következő honlapon: http://www.felvi.pmmk.pte.hu/tartalomkezelo/tartalom/epitomuvesz_ma