Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Fűtőpanel formatervezési ötletpályázat

A világ legkorszerűbb elektromos fűtéstechnikai gyártóihoz kínál ugródeszkát az I. Nord-Art Design Pályázat. A norvég székhelyű ADAX, GLAMOX és NOREL cégcsoport világszerte közel 200 000 fűtőpanelt értékesít évente, így egy formabontó ötlet most – a 300.000 forintos fődíj mellett – nemzetközi karriert is ér a tender győztese számára.

A XXI. század fűtési technológiájának központja Norvégia, ahol már szinte minden lakásban elektromos árammal fűtenek.
A norvég székhelyű ADAX, GLAMOX és NOREL cégcsoport világszerte közel 200 000 fűtőpanelt értékesít évente, így egy formabontó ötlet most – a 300.000 forintos fődíj mellett – nemzetközi karriert is ér a tender győztese számára.Fűtőpanelek használatával pénzt, időt és energiát takaríthatunk meg, ráadásul a néhány kilós, falra szerelt eszközök letisztult formavilága nyugodt, otthonos érzést sugároz. A norvég típusú elektromos fűtőpanelek 100 %-os hatékonysággal alakítják hővé az elektromos energiát. A vezérlés folyamatosan méri a helyiség hőmérsékletét, ami még gazdaságosabbá teszi a teljesítményt.
A könnyen felszerelhető panelekből a teljes lakásban akár egy nap alatt kiépíthető a teljes rendszer, ami rádiójel vezérelt termosztáttal is felszerelhető, hogy a szobák klímája sms-ben is programozható legyen. Az attraktív külsőhöz versenyképes technológia párosul, hiszen más fűtési módokkal összevetve sokkal alacsonyabbak a bekerülési- és karbantartási költségei.
A Nord-Art Design Pályázat egyszerre kínálja a pályázatok benyújtóinak egy fenntartható technológia egyre bővülő piacát, nemzetközi hírnevet és a hosszú távú együttműködés lehetőségét. „A pályázat kiírását az motiválta, hogy a fiatal magyar mérnökök, művészek az egyetem falain és az ország határain túl is esélyt kapjanak” – ismertette a tender alapötletét Nágel Balázs, a Nord-Art Design Kft. ügyvezetője. „Nemzetközi kapcsolatainkat szeretnénk felhasználni arra, hogy a tehetségek mihamarabb érvényesülhessenek, olyan karriert fussanak be, amit képességeik alapján érdemelnek.”A Nord-Art-nál a május 25-ei leadási határidőig olyan pályázati anyagok leadását várják (formatervezési vázrajzok, látványtervek), melyek egy közép-európai enteriőrökbe jól illeszthető, populáris fűtőpanel gyártási tervdokumentációjának alapjául szolgálhatnak. A beérkezett pályamunkákból május 27-én kiállítás nyílik a Magyar Kultúra Alapítvány székházában.

1. A pályázat tárgya: Olyan elektromos fűtőpanel formatervezési vázrajzok, látványtervek elkészítése, melyek a nyertes pályázók esetében gyártási tervdokumentáció alapjául szolgálhatnak és megvalósíthatók.

2. A tervezési pályázat célja: A Nord-Art Design Kft a norvég ADAX, GLAMOX és NOREL cégcsoport magyarországi disztribútora, tevékenyen részt vesz a termékek fejlesztésében. Az eddigi műszaki fejlesztést azonban a jövőben komplex termékfejlesztéssel folyatná, ami magába foglalja a teljes arculati, formatervezési és akár teljesen új termék tervezését.

3. A pályázatra beérkező művek stílusa, design támpontjai: Az a cél, hogy a majdan gyártásba és eladásra kerülő fűtőpanel előremutató, közép-európi enteriőrökbe jól illeszthető, populáris és érthető esztétikai tartalommal bírjon, a leendő célpiacát ne szűkítse le nagyon egyedi, extrém, nehezen elfogadható forma.  

Cégünk honlapjáról (www.nordart.hu) elérhető minden egyes termék, ahol a jelenlegi funkcionalitás, arculat látható. Mivel a gyártó cég norvég, ezért célszerű lenne a napjainkban kialakult skandináv trendvonalat követni. A 2008-as évben az ADAX gyár Neo fűtőpanele megnyerte a Norvég Design-tanács díját. www.designrad.no

4. A győztes terv sorsa a jövőben, a tervező személyes előnyei: A cégcsoport jelenleg a világ több, mit 30 országában közel 200 000 db fűtőpanelt értékesít évente, ebből az ADAX NEO kb 70 000 db, melyből hazánkban cégünk évente 3-4000 db-ot ad el.A tervező tehát egy olyan produktumot tud felmutatni referenciaként, mely populáris, prémium minőségű, trendkövető és nem egy rétegnek célzott pályamű. A forgalmazó országok marketinganyagaiban és katalógusaiban lehetőséget biztosítunk a tervező személyes BRAND-jének kommunikálására, továbbá olyan lehetőségek kínálkoznak a gyártó és a Nord-Art Design KFT. további termékfejlesztéseinek részvételében, mely komoly ugródeszkát jelenthet profi tervezők valamint pályakezdő mérnökjelöltek, művészeti intézmények hallgatói, tanulói számára is egyaránt. E pályázattal az importőr célja, hogy hazai tehetségeket felkutasson és a jövőben együtt tudjon működni velük további projektek kapcsán is.

5. A pályázat díjazása: 

A pályázat fődíja: 300 000.- Ft
A győztes pályaművet a zsűri választja ki, melynek tagjai a Nord-Art cégcsoport és a gyártó képviselői.
A pályázati kiállítás közönségdíja: 100 000.- Ft
A beérkező pályaművekből internetes szavazást szervezünk és a szavazás lezárása után hozzuk nyilvánosságra a közönségdíj nyertesét.
A beérkezett pályamunkákból kiállítást és sajtótájékoztatót rendezünk május 27-én, a Magyar Kultúra Alapítvány Székházában, erről a sajtót és a résztvevőket hivatalosan írásban időben értesítjük. 

A pályázatra jelentkezni az alábbi e-mailben lehet: mail@adax.hu

A jelentkezés ingyenes és kötelezettségekkel nem jár. 

A pályázati anyag beküldésénél az alábbi adatokat szükséges megadni:
Név, lakcím, email, telefonszám, születési év, Stúdió/brand (ha van)

Ha cégként kíván pályázni, akkor a cég adatait.

A pályázat beérkezésének határideje: 2011.05.25 (szerda)

A pályamunkákat digitális formátumban (lehetőleg PDF, vagy CAD), jeligével ellátva a mail@adax.hu email címre kell beadni. A kiállításra valamilyen látható nyomtatott formátum is szükséges, ezt későbbiekben minden résztvevővel egyeztetjük. 

A pályamunkák az alábbi rajzokat tartalmazzák:
Enteriőrbe illesztett látványkép,Közelnézeti rajz,Egyéb ötletek (saját fantáziára bízva) 

Felvilágosítás, információ kérhető telefonon: 06-20-807-2968, vagy emailben: nordartbudapest@gmail.com