Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

GOP - Mikro- kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

GOP-2012-3.3.3 Mikro-, kis-, és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása

A Mikro-, Kis-, és Középvállalkozások piaci megjelenését támogató Pályázati Felhívás célja, hogy tanácsadói tevékenységeken keresztül segítse hozzá a vállalkozásokat a nemzetközi versenyképességük megteremtéséhez vagy növeléséhez, beleértve a lehetséges piacok felmérésének támogatását, ezzel növelve a magyar vállalkozások ővülését, növekedését, hatékonyságát, versenyképességét. A konstrukció további célja, hogy az erősödő piaci versenyben a vállalkozások fejlesszék üzleti kultúrájukat, felismerjék a vállalkozásban rejlő lehetőségeiket, erősségeiket. A piacokra jutást a tanácsadói tevékenységeken keresztül támogatja a program, felismerve a vállalkozások számára szűkösen elérhető forrásokat, így a humánerőforrások, információ, szaktudás, tapasztalat és idő tekintetében. Ezért a konstrukció célja, hogy a vállalkozások piaci megjelenéséhez és a piaci versenyben való eredményes részvételhez szükséges információhoz, vállalkozás specifikus üzleti tanácsadáshoz juttassa a vállalkozásokat.

Pályázhatnak mikro-, kis- és középvállalkozások, amelyek kettős könyvvitelt folytatnak, és amelyeknek statisztikai állományi létszáma a legutolsó lezárt üzleti évben miniumum 1 fő volt.

Támogatható tevékenységek többek között: tanácsadás igénybevétele, marketing munkatárs bérköltsége, piacira jutás marketing kiadásai.

Keret: 3 mrd Ft,

50%-os támogatásintenzitás mellett 3-20 m Ft támogatástartalmú projekteket várnak.

A pályázatok 2013. március 15-ig folyamatosan benyújthatók.

További információ: www.magzrt.hu, www.nfu.hu/doc/3549