Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Gyászhír

2024. augusztus 12-én kaptuk a lesújtó hírt, hogy nyugdíjas kollégánk Gunszt Dezső, életének 71. évében váratlanul elhunyt.

Gunszt Dezső 1954.02.09-én született Püspökszentlászlón. 1971-ben lakatos végzettséget szerzett az 500. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben, majd 2000-ben hegesztő szakképzettséget, valamint alapfokú gázhegesztő szakképesítést szerzett a Pécsi Regionális Munkaerőfejlesztő és Képző Központnál.

A Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Karán 2000. 04. 15-től állt alkalmazásban a Gépészeti Intézet Gépszerkezettan Tanszékén, laborkisegítő munkakörben. Munkáját mindig nagy elhivatottsággal és precizitással végezte. Feladata a hallgatók forgácsolási gyakorlatának előkészítése és segítése volt. Nagyon szeretett a gépész laborban dolgozni, az a fajta szakember volt, akit mindig talált munkát, tanórákon kívül és a szünidőben is. Elégedettséggel és örömmel töltötte el egy szépen forgácsolt munkadarab vagy egy szerszámnak, használati eszköznek a megjavítása.

Dezső nagyon mosolygós, jókedélyű ember volt és fontos volt neki, hogy mosolyt csaljon a munkatársainak az arcára is. A kolléganők számára mindig volt egy kedves bókja, a kollégáknak egy aktuális vicce. 2013. június 30.-i nyugdíjazása után is sokszor találkoztunk vele, szívesen vett részt a kari rendezvényeken. Ilyen alkalmakkor legszívesebben a családjáról beszélt, sikeres lányairól Juditról és Beáról, később az unokáiról, akik vidámságukkal bearanyozták nyugdíjas éveit.

Tudtuk, hogy betegségekkel küzd, néha szóba hozta, de azt is elviccelte, mindig pozitív volt és bizakodó, tele tervekkel. Nehéz róla múltidőben beszélni!

Szeretett kollégánktól Jókai Mór szavaival búcsúzunk:

„Ami bennem lélek, veletek megy; ott fog köztetek lenni mindig. Megtalálsz virágaid között, mikor elhervadnak; megtalálsz a falevélben, mikor lehull; meghallasz az esti harangszóban, mikor elenyészik…”


Búcsúztatása 2024.augusztus 27-én, kedden 14 órakor lesz Püspökszentlászlón a római katolikus templomban, majd a gyászmisét követően a püspökszentlászlói sírkertben.