Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Három kontinens - három kar - összekapcsolódó mérnökképzések

Az idei évben a karunkon elindult angol nyelven is az osztatlan építészmérnök képzés, melyet 40-60 külföldi hallgató látogat. Kiemelt fejlesztési irány, nem csupán az építészmérnök, hanem a mérnökinformatika és építőmérnök területeken is, angol nyelvű képzések indítása. A szomszédos országokkal meglévő igen intenzív kapcsolat mellett, az elmúlt néhány évben nagyon szoros együttműködést alakítottunk ki az USA-beli MSU Denverrel. Ez a partnerség egyúttal több közös projektet, így például a pécsi építész-, építőmérnök oktatók részvételével Denverben zajló közös minor képzést eredményezett.

A Breuer Marcell Doktori Iskolában jó tapasztalatokat szerzett két kínai hallgató, akik bekapcsolták a karunkat egy 11 kínai egyetem részvételével zajló projektmunkába.  Ennek eredményeként, egyúttal új lehetőségként találtunk rá két kínai egyetemi partnerre,  a Pekingi Művészeti Akadémiára és a shanghai Műszaki Egyetemre. Shanghai-ban két kollégánk is oktatott az elmúlt szemeszterben. Pécsett, még ebben az évben mindkét kar dékánja díszdoktori címet vesz át a PTE rektorától, Wang Tie, a Pekingi Művészeti Akadémia építész dékánja március 12-én. Az ilyen személyes találkozások mindig újabb előrelépés esélyét is jelentik.
A március 11-i, székfoglaló előadást is tartalmazó fórum, egyúttal egy első találkozása is volt a három kontinenst átölelő partnerségnek.
 "