Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

HOLCIM Awards (LAFARGE) - "Holcim Díj a Fenntartható Építészetért"

A mostani pályázati ciklusra kivitelezési vagy megvalósulási tervekkel, ill. folyamatban lévő vagy már befejezett építési projektekkel lehet nevezni, azonban az kitétel, hogy az építési munkák 2022. január 1-t követően kezdődhettek el. Pályázni ingyenesen lehet, a feltételeknek megfelelő pályázatokat a világ öt régiójában független zsűri értékeli. A nyertes projektek között pedig 1 millió dollár értékű jutalom kerül kiosztásra.

Pályázati beadási határidő: 2023. március 30-án 14:00-ig (UTC)

Bővebb tartalom

Követelmények:

A Holcim Alapítvány célja olyan modern terek létrehozásának támogatása, amelyek a bolygó hosszú távú fenntartását, a növekvő életszínvonal megteremtését és a gazdasági szempontok figyelembevételét is lehetővé teszik. Ezek az értékek egyúttal értékelési szempontokat is jelentenek a különböző helyszínről érkező, széles skálájú pályamunkák elbírálása során.


A mostani pályázati ciklusra kivitelezési vagy megvalósulási tervekkel, ill. folyamatban lévő vagy már befejezett építési projektekkel lehet nevezni, azonban az kitétel, hogy az építési munkák 2022. január 1-t követően kezdődhettek el. Pályázni ingyenesen lehet, a feltételeknek megfelelő pályázatokat a világ öt régiójában független zsűri értékeli.


A Holcim Awards (korábban LafargeHolcim Awards) keretében olyan projekteket és terveket díjaznak, amelyek túlmutatnak a környezeti teljesítmény, a társadalmi felelősség és a gazdasági növekedés egyensúlyán. Ezáltal ezek a projektek példaként szolgálhatnak, mint építészeti kiválóság. Minden pályázati ciklus két évet ölel fel a kiírástól a zárásig, és a pályázati évben hirdetnek egyből eredményt, ahol összesen 1 millió dollár értékű jutalom kerül mindig kiosztásra. A feltételeknek megfelelő pályázatokat a világ öt régiójában független zsűri értékeli. A Holcim Alapítvány négy fő célkitűzése: a modern terek, a fenntartható bolygó, növekvő életszínvonal és a gazdasági szempontok figyelembevétele. Ezek az értékek értékelési szempontokat jelentenek a különböző helyszínről érkező, széles skálájú pályamunkák elbírálása során.

 

Pályázat mértéke:

A nyertes projektek között pedig 1 millió dollár értékű jutalom kerül kiosztásra.

 

Hasznos linkek:

Holcim Awards competition 2023 | Holcim Foundation

Homepage | Holcim Awards

https://www.holcimfoundation.org/awards/awards-history