Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

IBM Nyári Egyetem / Kurzusok hallgatóknak a BigData-tól a karriermenedzsmentig

Helyszín:
IBM Innovation Center - 1117, Budapest, Neumann János u. 1.

Időpontok és Oktatások:

BlueMix - Július 7-8. - 10:00 - 16:00
Az IBM BlueMix néven olyan szolgáltatási platformot indított, amely egy nyílt szabványokon alapuló kompozit alkalmazásfejlesztési és szolgáltatási platform, amellyel lehetőség van webes és mobil alkalmazások gyors és hatékony fejlesztésére illetve szolgáltatására. Optimalizált és rugalmas terheléskezeléssel big data megoldások integrálására is lehetőséget ad. A BlueMix küldetése hosszú távon nem kevesebb, mint hogy az IBM összes szoftverszolgáltatását integrálhatóvá tegye, egyetlen felületen.

IBM BigData -  Július 9-10. - 10:00 - 16:00
A Gartner előrejelzése alapján 2015-re több, mint 4 millió Big Datával összefüggő állás lesz a világon, melyek nagy része a szükséges tudással rendelkező munkavállalók hiánya miatt betöltetlen lesz. Így rengeteg álláslehetőség várja majd azokat, akik addigra megszerzik a szükséges ismereteket. 

A kétnapos oktatáson lehetőség lesz megismerkedni az IBM két BigData megoldását, a Hadoop-ot és a Big Insight-ot. Segítségükkel lehetséges például a közösségi hálózatok analizálása, streming adatok feldolgozása  vagy tetszőleges szövegek és blogok elemzése.

Karriermenedzsment - Július 11. - 10:00 - 16:00
A képzés során tapasztalt HR szakértők és vállalati trénerek fogják megosztani tapasztalataikat és tanácsaikat a hatékony karriermenedzseléssel kapcsolatban. Betekintést nyújtanak abba, hogy milyen kiválasztási kritériumoknak kell megfelelniük az IBM-es állásokra pályázóknak, hogy mit is várnak el a HR-esek és a kiválasztásért felelős vezetők, hogyan érdemes felkészülni egy állásinterjúra. Arról is szó lesz, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki sikeresen tudjon boldogulni egy ilyen szerveztben, a saját karriercéljaival összhangban.

IBM DB2 9.7 Academic Workshop - Július 14-16. - 10:00 - 16:00
Az IBM egyik legnagyobb múlttal rendelkező adatbázis kezelő rejtelmeibe ad bepillantást az oktatás. Az oktatás témakörei lefedik az adatbázis kezelés alapjaitól egészen a mentésig. Gyakorlatok segítségével bemutatásra kerülnek az SQL utasítások, az XML adattárolás, a konkurens adatkezelés és a fejlesztés. Az oktatás után díjmentes vizsgára lesz lehetőség (július 17).

Linux on Power - Július 18. - 10:00 - 16:00
Egy napos ismerkedés az IBM egyik RISC rendszerével. A virtualizáció alapjaitól a megvalósításig, nagygépes rendszerek bemutatása, összehasonlítás a hagyományos rendszerekkel. Ezekbe a témakörökbe ad betekintést a tanfolyam valamint sok egyéb érdekesség kerül bemutatásra.

Jelentkezés:
Szabó Leventelevente.szabo@hu.ibm.com