Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

ICI Oktatási együttműködési program

A pályázat célja a felsőoktatás és képzés terén folytatott együttműködés az Európai Unió és Ausztrália, valamint az Európai Unió és a Koreai Köztársaság között. A támogatás közös mobilitási projekteket és közös diplomát nyújtó képzéseket tesz lehetővé. 

A pályázat célja

Az általános célkitűzés az Európai Unió és a partnerországok népei közötti kölcsönös egyetértés elősegítése, beleértve egymás nyelvének, kultúrájának és intézményeinek szélesebb körű ismeretét, valamint a felső­oktatás és képzés minőségének a felsőoktatási és képzési intézmények közötti kiegyensúlyozott partnerségek ösztönzése révén történő javítása az Európai Unióban és a partnerországokban egyaránt.

 

Pályázók köre

A következő felhívásra felsőoktatási intézmények és/vagy felsőfokú képzést nyújtó intézmények konzor­ciuma pályázhat.A támogatható pályázóknak a partnerországok egyikében és az Európai Unió 27 tagállamának egyikében kell székhellyel rendelkezniük.

 

Támogatható tevékenységek

E felhívás keretében kétféle tevékenység támogatható: a közös mobilitási projektek és a közös diplomát nyújtó projektek.

A közös mobilitási projektek esetében a támogatás célja, hogy az Európai Unió és a partnerországok felsőfokú szakképzési és képzési intézményeinek közös konzorciumai számára lehetővé váljon, hogy közös tanulmányi és képzési programokat hajtsanak végre, és megvalósítsák a hallgatói és oktatói mobilitást. 

A támogatás többek között az adminisztráció átalányösszeggel történő finanszírozása, valamint a hallgatók és a tudományos és adminisztratív személyzet tagjai számára biztosított ösztöndíjak formájában valósul meg. Az ICI-ECP közös mobilitási projektjére pályázatot benyújtó konzorciumban legalább 3, különböző EU-tagállambeli és legalább 2 partnerországbeli felsőfokú szakképzést nyújtó intézménynek kell részt vennie. 

A közös mobilitási projektek időtartama legfeljebb 36 hónap. Különös hangsúlyt kapnak azok a projektek, amelyek keretében gyakorlatra vagy kihelyezett munkára kerül sor.

A közös diplomát nyújtó projektek esetében kettős vagy közös diplomát nyújtó programok fejlesztéséhez és megvalósításához biztosítanak támogatást. A támogatás többek között a kidolgozás és az adminisztráció átalányösszeggel történő finanszírozása, valamint a hallgatók és a tudományos és adminisztratív személyzet tagjai számára biztosított ösztöndíjak formájában valósul meg. Az ICI-ECP közös diplomát nyújtó projekt­jére pályázatot benyújtó konzorciumban legalább 2, különböző EU-tagállambeli és legalább 2 partnerország­beli felsőoktatási intézményének kell részt vennie. A közös diplomát nyújtó projektek időtartama legfeljebb 48 hónap. Különös hangsúlyt kapnak a közös diplomát nyújtó projekteket tartalmazó pályázatok.

Beadási határidő: 2012. március 30.

Bővebb információ itt