Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Idén is nyerni mennek a KaMIKazék!

Már javában edzenek a MIK sárkányhajósai, a KaMIKazék, hogy május 13-án ismét megmutathassák: ők a legkiválóbbak az egyetemi karok között rendezett sárkányhajóversenyen.

2018-ban indult először ezen a megméretésen a kar dolgozóiból álló csapat, amikor rögtön meg is nyerte a versenyt. A következő évben tavasszal a második, ősszel a harmadik helyen végeztek, majd a Covid miatt egy hosszú kihagyás következett. Most azonban ismét összeállt a sikerre éhező team, amelyhez két hallgatói csapat is csatlakozik.

Május 13-án az orfűi Csaba András Vízi Sportközpontban szállnak vízre a hajók a mintegy húszfőnyi legénységgel, amelynek egy dob ütemére egyszerre kell eveznie ahhoz, hogy mielőbb teljesíteni tudja a százméteres távot. Összehangolt munkára van szükség, ezért már több edzésen is túl vannak a versenyzők.
A csapat magja kezdetben főként gépészekből állt, azóta már más egységek munkatársaival is kibővült a kör. Mindegyikükben közös az elszántság és az együttlét öröme, hiszen ez a nap nemcsak a versenyzésről, hanem az önfeledt kikapcsolódásról is szól. A programban várhatóan ismét lesz főzőverseny is, ami csak tovább fokozza a hangulatot. A kiváló versenyeredmény eléréséhez azok is hozzájárulhatnak, akik nem vállalják az evezést: a partról szurkolhatnak a küzdelemben részt vevőknek, ami a csapatfőnök, Szentei Balázs szerint fél siker.
Úgyhogy mindenkit szeretettel hívnak és várnak erre az – eddigi tapasztalatok szerint – fergeteges programra, ahol ismét megmutathatjuk: ki a legény a gáton, mármint a sárkányhajóban!

Folytatás várhatóan ősszel, az idei 2. sárkányhajó-versenyen.