Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Idén is sikeres volt a Kutatók Éjszakája a Műszaki Karon

2017. szeptember 29-én megrendezésre került a már hagyománnyá váló Kutatók Éjszakája, amelyen országszerte színes és érdekes programokkal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A PTE Műszaki és Informatikai Kar is több olyan programmal fogadta a vendégeket, melyekkel már hagyományt alakítottak ki.

Nem maradhattak el az újdonságok sem! Számos érdekes, időszerű kutatási részletbe nyerhettek betekintést az idelátogatók és kipróbálhatták a legújabb technikákat, játékokat is. Sokan megtapasztalhatták, milyen finom palacsintát lehet sütni egy szobabicikli segítségével, és drónt reptetni vagy zenélni úgy puszta kézzel, hogy semmilyen eszközt közben nem érintenek. A különböző előadások és kiállítások mellett a legkisebbek többek között robotokkal focizhattak, festhettek és kipróbálhatták magukat az ’Egy szusszal a helyére - Pneumatikus játék’ névre keresztelt ügyességi játékban is. 

A Boszorkány úti campusra több százan ellátogattak és élményekkel gazdagon térhettek haza. 

A PTE Műszaki és Informatikai Kara szeretettel várja a diákokat 2017. november 24-én a soron következő Nyílt napra, ahol a mérnöki szakma hasonlóan élményszerű és interaktív formában enged bepillantást a titkaiba.