Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Innovációs Nap

Tisztelt Kutató Kolléga!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén ismét, 2012. május 22-én kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem Innovációs Nap, 2012. A rendezvény helyszíne a Dél-dunántúli Regionális Tudásközpont lesz. Házigazda a PTE Kutatáshasznosítási és Technológia-transzfer Központja, mely szervezet célja, hogy hatékonyan elősegítse az egyetemi tudásbázis bekapcsolódását az innovációs folyamatokba.

A rendezvényen többek között a Nemzeti Innovációs Hivatal képviselője az Unió kutatás-támogatási rendszeréről tart tájékoztatást, valamint vendégünk lesz a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Tudománypolitikai Főosztályának vezetője is. Továbbá bemutatásra kerül a Szentágothai János Kutató Központ (Science Building) is, mind az épület innovatív megoldásai, mind a beköltöző kutatócsoportok szempontjából. Külön szekció keretében mutatunk be érdekes találmányokat, technológiákat, melyek a Pécsi Tudományegyetem kutató-feltalálóinak eredményei. A rendezvény széles körben nyitott a laikus pécsi közönség számára is, célunk, hogy érdekes információkat nyújtsunk a Pécsi Tudományegyetem tevékenységeiről.

Kísérő rendezvényként kiállítás keretében még több innovatív találmányunkat, technológiánkat, kutatási eredményeinket ismerheti meg a nagyközönség.

Az idén másodszor került meghirdetésre a „Feltaláló születik!” hallgatói innovatív ötletpályázat, melyre jópár ötletes pályamunka érkezett. Az ünnepélyes díjkiosztóra ugyancsak az Innovációs Nap, 2012 keretében kerül sor. A Tudásközpont előterében kiállítás keretében tekinthetők meg a pályamunkák.

Ugyancsak a Tudásközpont előterében találkozhatnak az innovációban érintett szervezetek standjainál azok képviselőivel, kaphatnak tájékoztatást szabadalmi, iparjogvédelmi, innovációs kérdésekben, valamint további információkat a Szentágothai János Kutató Központról. Ipari partnereink közül többek ugyancsak kiállítanak, innovatív termékeiket, szolgáltatásaikat ismerhetjük meg (sőt, meg is kóstolhatjuk…).

A részletes programot mellékeljük, illetve a www.innovacio.pte.hu honlapon elérhető.

Kérjük, regisztrációját 2012. május 18-ig a koller.viktor@pte.hu e-mail címre juttassa el!