Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Intel Business Challenge 2014 – Nemzetközi startup verseny

Az Intel 2014-ben is meghirdette az Intel Business Challenge elnevezésű nemzetközi startup versenyt. A verseny fő célja, hogy a vállalkozó kedvű fiatalok azon képességeit fejlessze, amelyek hozzásegítik őket a sikerhez az üzleti életben.

Pályázók köre: Magánszemélyek.

A pályázat részletei:

Nevezni innovatív termékekkel, intelligens technológiákkal, interaktív webes és mobil alkalmazásokkal lehet az alábbi témákban

  • egészségügy és orvosi eszközök
  • energetika és tiszta technológiák
  • emberek és társadalom
  • informatika és kommunikációs technológiák
  • biotechnológia
  • nanotechnológia

A verseny három fordulós:

  1. Június 15-ig kell a résztvevőknek regisztrálni a www.intelchallenge.eu oldalon, illetve oda el kell küldeniük projektjük leírását. Ezután a nemzetközi szakértőkből álló zsűri kiválasztja a legjobb 24 európai csapatot.
  2. A második forduló június 15-én kezdődik és szeptember végéig tart, amely során a csapatok tréningeken vehetnek részt, hogy felkészüljenek a háromnapos döntőre. Az elődöntőn bemutatják a zsűri előtt a projektjeiket, majd a zsűri kiválasztja azt az öt csapatot, melyek képviseltethetik magukat a döntőben.
  3. A harmadik fordulóra októberben kerül sor a Szilícium-völgyben, ahol a csapatok egy egész héten keresztül különböző üléseken vesznek részt, és támogatást kapnak nemzetközi üzleti szakemberektől. Végül a döntőben a továbbjutottak előadják projektjeiket a zsűri és a világ összes tájáról érkezett versenytársak előtt.

Jelentkezési határidő: 2014. június 15.

További részletekért tekintse meg a teljes pályázati felhívást a verseny hivatalos weboldalán:

http://www.intelchallenge.eu/