Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Ismét nagy sikert övezte Szakmai Napunkat!

Az idei év októberében Karunk ismét megrendezte a MIK Partners Szakmai Napot! A rendezvény során közel 100 konferencia előadást hallgathattak meg a résztvevők.

A programnak köszönhetően számos kimagasló innovációval, mérnöki vívmánnyal ismerkedhettek meg a látogatók. A szekcióelőadások közepette szó volt a fenntartható építészetről, az alkalmazott informatikáról, a smart technológiákról a jármű és gépiparban, a megújuló és környezetbarát energiatermelésről és még számtalan izgalmas témáról.

Az esemény keretében átadásra kerültek az IT Services Hungary, az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. külső ipari tanszékeink tanszékvezetői megbízásai. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a régió nagyvállalataival közösen még magasabb szintre emelhetjük képzéseinket.

Szintén a rendezvény keretén belül, a Hauni Hungaria Gépgyártó Kft. jóvoltából, átadásra került a G56 gépészcsarnok eszközparkja. A berendezések elengedhetetlen részét képzik az oktatói és kutatói munkának. A hallgatók számára is rendkívül fontosak a gépek, ugyanis az eszközöknek köszönhetően elméleti tudásukat a gyakorlatban is kamatoztathatják.

Szeretnénk köszönetet mondani a partnereinknek, nélkülük nem jöhetett volna létre eme kiváló esemény!

Köszönjük a Dél-Dunántúli Építész Kamarának, a Baranya Megyei Mérnöki Kamarának, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarának és nem utolsó sorban az Union Internationale des Chemins de fer-nek!