Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

ITU World Telecom 2019 konferencia

A Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) évente megrendezésre kerülő nemzetközi konferenciájának idén második alkalommal ad otthont Budapest. 2015 sikeres eseménye után, az ITU World Telecom 2019 a Hungexpo területén kerül megrendezésre 2019. szeptember 9-12. között.

Az infokommunikációs terület egyik legmeghatározóbb globális eseményére és legnagyobb szakmai kiállítására várhatóan a világ 130 országából érkeznek információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, politikai szereplők, élvonalbeli iparági vezetők, innovatív feltörekvő start-up vállalatok, valamint a hazai és nemzetközi média képviselői, kitűnő platformot teremve ezzel az iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítására, illetve megerősítésére. A konferencia részletes programja hamarosan elérhetővé válik az ITU honlapján a https://telecomworld.itu.int/ címen.

 

Magyarország, mint fogadó ország egy Magyar Standon fogja a konferencia négy napja alatt bemutatni a hazai kutatói közösség, akadémiai szektor és startupok legújabb IKT innovációit és K+F programjait.

 

Az 500 négyzetméter alapterületű Magyar Stand, két szinten, különböző tematikákban felépülő vibráló, modern terekkel nyújt lehetőséget a kiállítóknak a legújabb innovatív fejlesztések bemutatására. A Pavilon részeként az Agorán belül értékes szakmai előadások megtartására nyílik lehetőség, emellett pihenésre szánt közösségi terek megfelelő helyszínt biztosítanak a kapcsolatépítésre.

 

A konferencia alatt körülbelül 4-5.000 látogatóra számítanak a szervezők, köztük politikai szereplőkkel, az innovációs szektor legmeghatározóbb véleményformálóival és cégvezetőivel a világ minden tájáról. Az esemény utolsó napján az „Internet Generation Day” alkalmával reményeink szerint 1.000-1.500 egyetemista tekinti meg a szakmai kiállítást és az előadásokat, akiknek az ITU szervezői ingyenes belépési lehetőséget biztosítanak a zárónapon.

Az egyetemek számára a magyar Kormány kiállítói lehetőséget kíván biztosítani a Magyar Standon legújabb fejlesztéseik bemutatására az innovációs szektor legmeghatározóbb képviselői előtt. A kiállítói helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, így az akadémiai kiállítók az általuk elküldött aktuális K+F programjaikról, kutatásaikról vagy a diákjaik fejlesztéseiről készült rövid program leírás alapján kerülnek kiválasztásra.

 

Továbbá ötleteket várunk az „Internet Generation Day” keretében a diákoknak elérhető szakmai tartalomra is. Bízunk benne, hogy minél több diákot tudunk az egyetemek közreműködésével megszólítani és az eseményen színes, érdekes programokkal vendégül látni.

Végül levelemhez mellékelek egy felhívást, melyet az egyetemi hallgatói információs csatornákon (email, tanulmányi rendszerek, Facebook) tovább tudnak küldeni.

 

Kérem, amennyiben élni kíván a lehetőséggel, azt 2019. április 30-ig jelezze a következő elérhetőségek valamelyikén Mester Máté kollégámnak: mate.mester@mspire.hu továbbá küldje meg a programok rövid bemutatását és a kijelölt operatív felelős elérhetőségét a további kapcsolatfelvétel és egyeztetés érdekében.

Kapcsolódó tartalmak