Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Jelentkezz a Pollack Summer Specials Programra

Idén is megrendezésre kerül a Pollack Summer Specials Program. Az angol nyelvű nyári egyetemi kurzus célja, hogy olyan magas színvonalú képzést biztosítson külföldi és magyar diákoknak, amely aktuális és használható tudást ad. A nyári egyetemre a Magyar Ösztöndíj Bizottság pályázati eszközeinek köszönhetően előreláthatólag 25 külföldi diák érkezik a világ számos országából.

2011. július 17-30. között megrendezésre kerülő két hetes nyári egyetem a közterek valós igényeket kielégítő átalakításának témáját dolgozza fel. Egy város lakóit körülvevő terek és parkok közvetlenül mesélnek annak egykori és jelenlegi hagyományairól, gyökereiről és kultúrájáról. Ennek megfelelően a kurzus célja, hogy Pécs város elhanyagolt köztereiben rejlő értékeket felkutassa, majd azokat oly módon aktualizálja, hogy az reprezentálja a magyar örökséget és feleljen meg a jelen kor követelményeinek és igényeinek.

A két hét alatt a diákok 5-6 fős, vegyes nemzetiségű csoportokba rendeződve dolgoznak a projekteken, emellett pedig fakultatív programok kereteiben számos más lehetőségük nyílik megismerkedni a magyar művészettel és kultúrával.

Jelentkezési feltételek:

  • folyamatban lévő tanulmányok a PTE PMMK-n
  • társalgási szintű angol nyelvtudás
  • kreativitás
  • részvételi szándék a program összes szakmai programján

A rendezvény szakmai programjain való részvétel Pollackos hallgatóknak ingyenes. A fakultatív programokon előreláthatóan hallgatóink önköltségen tudnak részt venni.

A nyári kurzust sikeresen teljesítő hallgatók részére oklevelet állítunk ki, valamint 4 ECTS kreditet kapnak az őszi félévben.

 

Jelentkezési határidő Pollackos hallgatóknak: 2011. május 25.
Jelentkezni a program honlapján a „Registration” menüpont alatt lehet.

Bővebb információ itt.