Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Jutalmazzák a kiválóságot

Összefogtak a duális képzésben érdekelt vállalkozások és egyéb gazdasági szereplők a pécsi egyetem Műszaki és Informatikai Karával azért, hogy a legmagasabb pontszámmal belépő hallgatókat külön is díjazzák. Több mint egymillió forint gyűlt össze erre a célra és további tehetség programok elindítását tervezik.

Százezer forintot jelent a legmagasabb pontszám a Műszaki és Informatikai Kar minden BSc és BA alapszakán az őszi szemeszterben: az építészmérnöki, építőmérnöki, építőművészet, gépészmérnöki, ipari termék- és formatervező mérnöki, környezetmérnöki, mérnökinformatikus, villamosmérnöki és építészmérnöki osztatlan alapszakokon a legmagasabb ponttal felvételt nyert kilenc hallgatónak adnak ösztöndíjat.

A Műszaki és Informatikai Kar a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával együttműködésben a kiemelkedő első éveseknek SAJÁT, KARI ALAPÍTÁSÚ ÖSZTÖNDÍJAT ad! A Jutalmazzuk a kiválóságot! ösztöndíj összege havi húszezer forint. Az összeget a hallgatók az első félévben - 2017. szeptember és 2018. január között kapják. 

Már nem először fognak össze ebből a célból a mérnöki kamara, a régió vállalkozásai és az egyetem műszaki kara. A duális képzési formát az elsők között megindító kar szoros kapcsolatokat ápol a szakma szereplőivel.

„További tehetség programok elindítását is tervezzük, mely célja az is, hogy a város és a régió műszaki és informatikai munkaadói segítségével és támogatásával a műszaki felsőoktatást, végső soron pedig a műszaki pályát is újrapozícionáljuk Pécsett. Minél több támogatást tudunk biztosítani közös erővel, annál több kiváló fiatalt ösztönzünk arra, hogy Pécset válassza tanulmányai elvégzésére és gyakorlati tudásának megszerzésére. Minél többen vagyunk az ilyen a programban, annál nagyobb létszámú magasan képzett, motivált szakembert tudunk képezni, továbbképezni és megtartani Pécsett és a megyében.” - mondta el dr. Kvasznicza Zoltán, a kar általános és stratégiai dékánhelyettese. 

Ha tehát, a felvételin nem az első helyen jelölte meg a leendő hallgató a PTE Műszaki és Informatikai Karát, akkor még érdemes változtatni a sorrenden és pályázni erre a kiválósági ösztöndíjra. Ezt július 12-ig tehetik meg a felsőoktatásba jelentkezők.

Az ösztöndíjprogram lebonyolításában közreműködik a Pollack Mihály Műszaki- és Felsőoktatás Fejlesztési Alapítvány. Az ösztöndíjprogramot a Baranya Megyei Mérnöki Kamara, mint főtámogató mellett a Biokom NKft., Büttner Kft., Eon Zrt., Matro Kft., Merkbau Kft., Xella Magyarország Kft. és a Z Elektronika Kft. támogatják.

Az ösztöndíj weboldala: https://felvi.mik.pte.hu/kar-altal-alapitott-osztondijak