Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kalandra fel a 2024-es Programokkal!

Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel a 2024-es év legizgalmasabb programlehetőségeit, hogy ebben az évben valóban emlékezetes és különleges pillanatokkal gazdagodj!

MÉG MEGNÉZHETŐ:

2023. november 8. 18.00 – 2024. február 11.

Hiány és emlékezet – Breuer Marcell emlékkiállítás /m21 Galéria

Breuer Marcell világhírű építész, a 20. századi modern építészet meghatározó alakja, akit sokszor amerikai vagy olykor német származású építészként emlegetnek, holott Breuer 1902. május 21-én Magyarországon, Pécsen született és nevelkedett. Húszéves sem volt, amikor szülővárosát elhagyva megkezdte tanulmányait a Bauhausban. A század első évtizedeiben bútortervezőként szerzett nevet magának, majd miután 1937-ben az Egyesült Államokba emigrált, építészként vált ismerté. De kapcsolatát a szülővárosával egészen haláláig megőrizte. A kiállítás ezeket a kettősségeket villantja fel: a bútortervező és brutalista építész stílusjegyei, a világpolgár és Magyarország kapcsolatát. Valamint kísérletet tesz a hiány pótlására, annak a felismerésére, hogy Marcel Breuer a világhírű építész haláláig megtartotta Magyarországhoz és szülővárosához való kötődését, tartotta a kapcsolatot személyes barátaival és várossal, amely egy múzeum tervezésére kérte fel. Erre sajnos betegsége miatt már nem kerülhetett sor. Ő ismét egy olyan világhírű magyar, akire méltán lehetünk büszkék.

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

EHHEZ KAPCSOLÓDÓAN :

2024. január 19. 17.00 - Zsolnay Negyed/ m21 Galéria

Beszélgetés a Breuer című filmről

Beszélgetés a Breuer című film rendezőjével, Seres Tamással. Jegyinformáció: www.pecsigaleriak.hu


GYEREKEKNEK, CSALÁDOKNAK :

2024. január 6. 10.00–17.00 - Cella Septichora Látogatóközpont

Sopianae (h)ókori öröksége

Családi nap minden korosztálynak

Újévi utazás a talpunk alatt élő történelembe az egész család számára. Az út során a 4. századi Sopianae-ben találjuk magunkat, ahol római viseletbe öltözhetünk, kézműves foglalkozáson saját ókori emléket készíthetünk vagy éppen korabeli társasjátékokkal játszhatunk. Információ: info@pecsorokseg.hu

Jegyár: A helyszínre érvényes jeggyel lehet részt venni a programokon.


2024. január 7. 11.00–12.00, 13.00–14.00

Gyerekeknek gyerekektől – a Cella Septichora gyerekszemmel

Cella Septichora Látogatóközpont

12 éves önkéntes tárlatvezetőink római ruhában kalauzolják végig a kortársaikat és szüleiket az ókeresztény temetőben, és fedik fel annak minden titkát. Az érdeklődő családok római ruhát húzhatnak, római háttérrel fotózkodhatnak, korabeli társasjátékot játszhatnak.

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött: info@pecsorokseg.hu


2024. január 16. 19.00 - Művészetek és Irodalom Háza / Fülep Lajos terem

Irodalmi és filozófiai stand up: A videójátékok hatásai

Dr. Novák Pál előadása

Jegyár: 2 000,- Ft, Szervező: Dr. Novák Pál

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !

A Zsolnay Negyedben a Varázsóra előadásai és a Planetárium programjai folyamatosan működnek, bővebb információ : www.zsolnaynegyed.hu oldalon és a facebook oldalakon.



IDŐSEBBEKNEK :

2024. január 11. 10.00–12.00 - Zsolnay Negyed/Herkules Műhely

Szenior tánc

A tánc olyan tevékenység, amely a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van. Foglalkozásvezető: Bánkyné Dr. Perjés Beatrix táncművész, táncpedagógus.

A részvétel ingyenes!


2024. január 18. 17.00–18.30 - Zsolnay Negyed/Herkules Műhely

Alzheimer Café

Az Alzheimer Café programjain a demenciával érintett betegek, családtagjaik, gondozóik találkozhatnak. Egy csésze kávé mellett, támogató légkörű beszélgetésekre kerül sor, ahol megoszthatják tapasztalataikat, lelki támogatást kaphatnak és tanácsot kérhetnek szakemberektől.

A részvétel ingyenes!


 

Minden kedves Kultúrabarátnak :

2024. január 11. 19.00 – Zsolnay Negyed

Moldvai táncház Bergics Andrissal és barátaival

Bergics Andris másfél évtizede foglalkozik moldvai muzsikával, ez idő alatt többször járt Moldvában is, ahol első kézből tanulhatott olyan mesterektől, mint Mandache Aurél, Chiriac György, vagy Kovács Miklós. A PásztorHóra zenészeként számtalan koncertet és táncházat tartott Magyarországon és külföldön egyaránt. Ezúttal a budapesti moldvai szcéna ismert és megbecsült zenészeivel muzsikálnak fergeteges hangulatú táncházat. A moldvai táncok főleg körtáncok, melyekhez kezdőktől haladó táncosokig bárki csatlakozhat. Táncházvezető: Pertis Katica

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


 2024. január 13. 19.00 – Kodály Központ

100 Tagú Cigányzenekar Újévi koncertje

Jegyek: https://tixa.hu/100-tagu-ciganyzenekar_pecs_2024 és a ZsÖK pénztáraiban!


 2024. január 13. 19.00 - Művészetek és Irodalom Háza /Fülep Lajos terem

A Grönholm-módszer

Az OSZIP Színészképzés Pécs 14. évfolyamának előadása, Játsszák: Kis Olivér, Nagy Nóra Alma, Szemesi Csenge, Tóth Bence Elmó

Osztályfőnök Józsa Richárd. Rendezte Józsa Richárd.

A részvétel ingyenes!


2024. január 17. 19.00 – Zsolnay Negyed/ E78

Akasztott ember - Mogács Dániel önálló estje

Stand-up, színház, báb és improvizáció. Kötélen lógva, mosolyogva várni, hogy mi lesz...

Háború, járvány, rezsiválság és infláció szőnyegbombázza mindennapjainkat, de hogyan lehet ezt túlélni? Úgy, hogy sz*runk rá! Úgy, hogy élvezzük a változást. Élvezzük, hogy végre elhagyjuk a langymeleg hétköznapokat és kíváncsian kibújunk a tréningruhaszagú komfortzónánkból.

Úgy, hogy nevetünk a problémáinkon, de leginkább Mogácson, mert ebben az előadásban a nézők testesítik meg a kiszámíthatatlan jövőt, Mogács pedig hátrakötött kézzel fejest ugrik az ismeretlenbe.

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. január 18. 20.00 – Zsolnay Negyed / E78

Metronóm Jazz Klub: Oláh Dezső Vibratone Quartet

Az Oláh Dezső Vibratone Quartet Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő jazzkvartettje. Az Oláh Dezső trió természetes bővüléseként létrejött zenekar bár a pandémia alatt alakult, rengeteg komoly koncerten van túl. A zenekar tagjai számos fontos hazai és külföldi fesztivál és kulturális esemény állandó részvevői.  Megvalósult a Nemzeti Kulturális Alap, Hangfoglaló támogatásával.

Jegyár: 3500,- Ft

Jegyek: https://jegymester.hu/production/381766/metronom-jazz-klub-olah-dezso-vibratone-quartet/38031178 és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. január 19. 19.00 – Kodály Központ – JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓK !

Péterfy Bori & Love Banda

Péterfy Bori énekesnő-színésznő 2007-ben alakult zenekara ritkán hallott, különleges oldalát mutatja meg ezen az estén. Az ülős koncerten a legnagyobb sikerszámok mellett olyan ritkaságok is elhangzanak, amelyeket a fesztiválokon és Boriék nagy önálló koncertjein soha nem lehet hallani. A zenekar 2024-ben megjelenő új albumáról is elsőként hallhatnak ízelítőt a Kodály Központba látogatók.

Jegyárak : 3990, - Ft, 4490, - Ft, 4990, - Ft,  5490, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. január 19. 20.00 – Zsolnay Negyed/E78

PARNO GRASZT / KACAJ

Parno Graszt

Az egyik legeredetibb, tradicionális cigány zenét játszó zenekar a Nyíregyházától 15 km-re lévő Paszab faluból gyökerezik és az egy családból származó tagjai, a mai napig ott élnek. Több, mint 30 éve létező banda igazán 2002-ben robbant be a köztudatba, amikor első lemezük a „Rávágok a zongorára” az európai rádiók által összeállított world music chart 7. helyére lőtte be magát. Azóta számtalan díjat, elismerést begyűjtöttek, zenéjükkel bejárták szinte az egész világot, koncerteztek Európa szinte összes országában, Kínában, Indiában, USA-ban, Mexikóban, Dél-Koreában.

KACAJ

A KACAJ egy immáron hároméves, pécsi székhelyű folkpop zenekar. Különlegessége, hogy nem csak korosztálya szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a hiphopig számos stíluselem található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. Céljuk: a népzenei értékeinket minél szélesebb körben megkedveltetni és hallgatottá tenni, így elérve a fiatalabb generációkhoz is.

Jegyárak : 3900, - Ft,  4600, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



Ünnepeljük együtt kultúránkat!

2024. január 22. 19.00 – Kodály Központ

A Magyar Kultúra Napja : Jazzbois és Kaláka

A Jazzbois fúziós jazz-hiphop trió és az 53 éves Kaláka együttes közös koncertjére invitálunk mindenkit!

Adott egy Kaláka együttes, avagy az örökifjú előadókból álló énekelt vers hazai legendái, illetve a Jazzbois, akik egyaránt nagy alázattal viseltetnek a jazzhagyományok és a hiphop-tradíciók iránt - nem véletlen, hogy ez a hozzáállásuk az egyik kulcsa elképesztő nemzetközi sikereiknek is.

A Kaláka, épp a versekhez igazodóan sokféle stílusban muzsikál, mindent kicsit a maga módján megszólaltatva. És épp ez az együttműködés záloga is, hisz a Jazzbois tagjai megtalálják benne a nekik valót, a saját stílusukban továbbgondolható dalokat.

A Jazzbois billentyűs hangszereit, Molnár Bencze szólaltatja meg, a basszusgitárt Sági Viktor, a dobokat pedig Czirják Tamás. Gyakori vendégük Kosztolánszki Dominik szaxofonos. A Kaláka tagjai: Becze Gábor - nagybőgő, Gryllus Dániel - fúvósok és citera, Gryllus Vilmos - gitár, Radványi Balázs - pengetős hangszerek, és természetesen mind a négyen énekelnek. A generációk párbeszéde megismételhetetlen élményt jelent majd a hallgatónak, mindezt egy nem mindennapi környezetben átélve.

Jegyárak : 3900, - Ft,  5900, - Ft , 7500, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. január 24. 19.00 - Művészetek és Irodalom Háza/Fülep Lajos terem

Egy kis esti fizika – Dr. Jakab Ferenc: Felkészülés a járványok korára

Sok szakember és mikrobiológus vallja, hogy a COVID-19 járvánnyal nemhogy befejeződtek a Föld szinte teljes lakosságát érintő fertőző betegségek, de most fogjuk csak igazán élni a „járványok korát”. Az előadás felhívja a figyelmet mindazokra a tényezőkre, faktorokra, amelyek egyértelműen egy következő, potenciális világjárvány előjelei. Támogatja a Nemzeti Kulturális Alap.

Jegyár: 800, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024. január 26. 19.00 - Zsolnay Negyed/E78

Zsolnay táncházak: Vizin táncház

A Vizin Zenekar januárban is a húrok közé csap, velük mulathat az, aki a hónap utolsó péntekén is ellátogat a Zsolnay Negyedbe. A zenét Sándor Márk, Tenzlinger Kristóf, Balogh Máté, Maczkó Gergő, Jeránt Márk, Horváth Márton, Sztanics Anna, és Vizvári Zoltán szolgáltatják. A táncok megtanulásában Vélin Veszna és Sztanics Balázs segít.

Jegyár: 800, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024.  február 10. 19.00 – Kodály Központ

VI. Pécsi Kórus Jam

Jegyek: https://jegymester.hu/production/381927/vi-pecsi-korus-jam/38031075 és a ZsÖK pénztáraiban !


2024.  február 13. 19.00 – Zsolnay Negyed/E78

Ripoff Raskolnikov Band feat. Roberto Luti

A Ripoff Raskolnikov Band az americana stílus (blues, folk, dalszerző-előadók Bob Dylantől Tom Waits-ig) legszínvonalasabb hazai képviselői közé tartozik, a zenekart az osztrák származású, de már harminc éve Magyarországon is élő Ripoff Raskolnikov gitáros vezeti. Roberto Luti pedig Olaszország egyik legkiválóbb, világszerte nagy megbecsültségnek örvendő slidegitárosa (jellemzően egy régi National steel gitáron játszik), aki most ezen a koncerten csatlakozik Ripoffékhoz – és akikkel egy közös lemezt is terveznek kiadni. A zenekar nélküle is játszik egy keveset, de a műsor nagy részében közösen ülnek majd színpadon, hogy igazi blues-estet varázsoljanak.

Roberto Luti

Luti egy Livorno melletti aprócska faluból származik, onnan indulva érkezett a Katrina hurrikán által letarolt New Orleans-be utcazenélni a kétezres évek közepén. Intenzív, lenyűgöző gitárjátékával a pusztítás után feltámadó kreol Delta-szellem egyik fő szimbólumává vált. Utcazenélés közben, véletlenül találkozott a Playing forChange mozgalom vezéralakjával, Mark Johnsonnal és számos további véletlen útján az azóta meghatározó jótékonysági szervezetté nőtt All-Stars produkció oszlopos tagja lett. Szólóban Luti olyan zenészekkel játszik rendszeresen, mint Keb’ Mo’, Niki La Rosa, LynnDrury, WashboardChaz vagy Luke Winslow-King – akivel együtt a 2023-as Veszprém Blues Fesztiválon is hallhattuk már.

Jegyár : 4490, - Ft, 4990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024.  február 17. 20.00 – Zsolnay Negyed/E78

SAVAGE WORKS -FLIP IT

Készülj fel és merülj el az ismeretlenben! - Itt minden lehetséges.

Egyelőre üres a színpad, de nem sokáig: hamarosan csuklyás alakok lepik el a teret. A háttérben vetítés látszik. Megjelenik a DJ és megszólal a zene. Valaki mintha lebegne a levegőben. A hely megtelik élettel. Lépj be velünk egy olyan világba, ahol eddig soha nem látott dolgokat tapasztalhatsz meg! Készülj fel és merülj el az ismeretlenben! Itt minden lehetséges. Előadásunkban az előadóművészet különböző elemeit vegyítjük, hogy olyan élményben legyen részed, amiről korábban álmodni se mertél. Pécs első és egyetlen varieté társulatában táncosok, légtornászok, akrobaták és egy DJ is szerepel a színpadon, hogy az év előadását mutassák be Neked.

Rendező – Koreográfus: Győrfi Attila, Jelmeztervező: Sándor Diána, Zene: DJ Zelina, MUA: Resch Panna, Hairstylist: Végh Patrícia

Előadók : Sándor Diána, Karaszi Dorina, Parádi Viktória, Kenyeres-Rózsás Alexandra, Mészáros Anita, Zengei Karolina (DJ Zelina), Nagy Márton, Szemán Attila, Győrfi Attila

Jegyár : 3500, - Ft , 4000, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024.  február 21. 19.00 – Zsolnay Negyed/E78

Mérő László: Mesterséges intelligencia

Hol tart a mesterséges intelligenciakutatás a XXI. században?

Kell félnünk a gépi tudatok elszaporodásától? Miként határozzák meg napjainkat, és az előttünk álló jövőt az általunk teremtett intelligens gépek, és programok, és jogos-e a hollywoodi filmek által felvázolt félelem a gépek hatalomátvételétől, vagy épp a technológiai szingularitástól?  Dr. Mérő László matematikus, pszichológus és publicista (korábban mesterséges intelligencia-kutató) előadása az mesterséges intelligenciák többféle nézőpontját érinti (csak a technikaiakat nem), így a hallgatóság képet kaphat arról az elképzelt jövőről, melyben már jelenleg is élünk, és amely felé még robog az emberiség, és megismerheti egy általunk teremtett mesterséges tudat egyénre gyakorolt pszichológiai és egyéb, akár élettani hatásait.

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024. február 24. 19.00 – Zsolnay Negyed/E78

Szekeres Adrien és László Boldizsár „Nagy találkozás” koncert

Pressertől Pucciniig

Kevesen tudják, hogy Adrien és Boldizsár a pályájuk elején egy énektanárhoz, Sík Olgához jártak. Olga néni (ahogy őt mindenki hívta) korábban nagy generációk sorát (Pitti Katalintól Zoránon át Presserig) nevelte ki. A két művész pályája elején sok közös növendék koncerten énekelt együtt, viszont azóta valahogy nem keresztezték egymás útjait. A közelmúltban viszont hosszú idő után megtört a jég, és azóta teltházas koncerteket adtak több nagyvárosban.  Ezért is lett a koncert címe Presser Gábor különleges dala “Nagy találkozás”. Az est során számos szóló mellett olyan duettek is elhangoznak majd, ami mindkettőjük számára kirándulás lesz, így Bolditól hallhatnak könnyűzenei ugyanúgy, mint Adrientől klasszikus stílusú megszólalást is. Természetesen nem maradhatnak el Andrea Bocelli nagy duett slágerei sem.

Jegyárak:  9990, -  Ft,  8990, -  Ft , 7900, -  Ft

Jegyek itt :  https://snorbold.livetickethub.hu/events/61955?fbclid=IwAR2leWYmm_O-cwVpjynoSELU7pbluuUHovdqnbdQizj5v7vGwjjU2qJn8ic


2024. február 29. 20.00 – Zsolnay Negyed/E78

Áron András - The Moment" lemezbemutató koncert

Áron András október 1-jén jelentette meg "The Moment" című ötödik nagylemezét, melyet tavaly rögzített Nashville, Tennessee-ben. Február 29-én ezt a bensőséges hangulatú anyagot fogja bemutatni az E78 színpadán.

Áron András „Apey” a hazai zenei szcéna egyik legsokoldalúbb egyénisége: zenekaraival, a korábban Apey & the Pea néven ismert Lazarvs-szal és a Trillionnal metalos, rockos zenét játszik, egy szál gitáros szólóestjein azonban a líraibb dalok jutnak főszerephez, akusztikus, folkos, countrys, blues-os hangzásvilággal. Korábban olyan zenekarok tagja volt, mint a Kelly Hits the Blue Sky (2003-2009), Neck Sprain (2008-2015) és a Grand Mexican Warlock (2015-2016).

Az Artisjus- és kétszeres Fonogram-díjas zenész 2010-ben jelentette meg első önálló albumát (Feathers, Black Flowers), amit 2016-ban a Foxes, 2018-ban a Stranger követett. 2020 őszén érkezett eddigi legkiforrottabb szólóanyaga, a Book of Changes.

Jegyár : 3990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024. március 19. 19.00 – Kodály Központ – JEGYEK KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓK !

Punnany Akusztik 2.0 – Pécs

Amíg egy pop zenei koncert többnyire a közízlést elégíti ki és azzal foglalkozik, hogy a hangulatot vigye hullámaiban, addig a Punnany Akusztik 2.0 lemerül a mélyvízbe. Megmutatja hogyan is lehet ezt csinálni úgy, hogy nem a hatásvadász elemek dominálnak. Előkerülnek a hangszerek karakteri lényegei, megtörténik a váratlan. Kirajzoljuk a körvonalakat azok mentén, amit ízlésesnek találunk. A műsor összerakása is sokhelyütt úgy történik, hogy áramlunk azzal amit flowként érzünk, így hagyva meg a dalok szabadságát. Ha nyitott vagy a váratlanra, szereted, ha meglepnek: nagy levegő és merülj mélyre velünk.

Jegyár :  8990, - Ft, 9990, - Ft, 10990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban!


2024. április 14. 15.00 – Kodály Központ

Csiribiri - Halász Judit koncert

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli - a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben. 18 megjelent lemez után először egész estés filmkoncertet forgattak a művésznővel. A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait. Legutoljára 2021 őszén jelent meg lemeze „A vitéz, a kalóz meg a nagymama”, majd ezt követően 2022 őszén egy válogatás lemez „Miénk a világ” címmel. Legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére, amihez alkalmazkodnunk kell, ha a humanizmus etikája szerint akarunk élni. A gyerekek - Magyarországon elsőként – a Mosoly-Rend lovagjának választották. A Vígszínház tagja, - a magyarországi UNICEF elnökségi tagja. A magyar állam Jászai Mari – és Érdemes Művész –díjjal, a Magyar Köztársasági Tiszti Keresztjével, valamint Kossuth díjjal jutalmazta eddigi munkáját.

Jegyárak:  4990, - Ft,  4490, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. április 26. 19.00 – Kodály Központ

Orosz Zoltán harmonikaművész és Barátai koncertje

Jegyárak : 5990, - Ft, 7990, - Ft, 8990, - Ft,  9990, - Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. április 27. 19.00 – Kodály Központ

Hogyan értsük félre a nőket 2. – Csányi Sándor egyszemélyes vígjátékának folytatása 

Sziasztok, megint én vagyok az, Guszti!

Legutóbb a szülőszobán találkoztunk, ám ezúttal a munkahelyemen várlak titeket. Elhívtam tizenöt barátomat (véletlenül mindannyiunkat Gusztinak hívnak), hogy mondják el, mit gondolnak a gyereknevelésről, a házasságról és minden másról. Van élet a szülés után? Meddig bírják a férfiak behúzni a hasukat, amikor egy fiatal lánnyal beszélgetnek? Egy tízes skálán mennyit segít, ha anyuka odaköltözik hozzátok? Meg lehet-e csalni valakit véletlenül? Létezik-e vasárnapi ebéd húsleves, rántott hús és gyomorgörcs nélkül? Illetve, hogy jobb ember lesz-e valaki, ha sokat mondják neki? 

Jegyek itt : https://csanyisandor.livetickethub.hu/events/60700?fbclid=IwAR18Do5Wa5768ZBRuPv_k_u5YdxwrETtWeRTwjgUg9qlxC0oCmuO44Qov8A és a ZsÖK pénztáraiban !


2024. május 13. 19.00 – Kodály Központ

Magyar Állami Népi Együttes – Tánckánon

TÁNCKÁNON - Hommage à Kodály Zoltán

A Magyar Állami Népi Együttes produkciójában, melyhez a kodályi életmű szolgál hivatkozási alapul, a korábban színpadra állított műsorokhoz hasonlóan a hagyomány radikális elevenséggel jelenik meg, jelenkorunk kortárs megnyilvánulásaival szimbiózisban. Egy képzeletbeli közösség életének apró mozzanataiból bontakozik ki a történet, melynek zenei keretét Kodály Zoltán és kortársai, Bartók Béla, Lajtha László kompozíciói, illetve a zeneszerző által gyűjtött népdalok alkotják. A jelenetek során emberi kapcsolatok kialakulását, azok elvesztését, örömöket és bánatokat, valamint a mindennapok és ünnepek rituáléit követhetjük nyomon. Gazdagon árnyalt, lírai-asszociatív képek, színpadi történések, a tér és az idősíkok játékosan változó spektrumán keresztül jutunk el a végkifejletig: az emberi lét, az élet diadalának katartikus kinyilatkoztatásáig. A Tánckánonban olyan ismert és népszerű Kodály-művek idéződnek fel, mint a Háry János, a Hét zongoradarab (Op. 11), a Kilenc zongoradarab (Op. 3), vagy az Esti dal. Az előadásban megjelenő archív képek a Néprajzi Múzeum fotótárának gyűjteményéből származnak. Képválogatás: Csorba Judit Dorottya. Az előadás a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója. Zeneszerző: Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kelemen László, Pál Eszter, Pál István Szalonna, Pál Lajos

Koreográfus: Fitos Dezső, Kocsis Enikő, Mihályi Gábor, Orza Calin

Jelmeztervező:    Szűcs Edit

Látványtervező: Molnár Zsuzsa

Animáció: Soós Andrea

Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor

Előadja: a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara, valamint vendégművészek, hangfelvételről közreműködik Czébely Beáta (m.v.), Bolya Mátyás (m.v.)Szólót énekel: Pál Eszter / Kubinyi Júlia, Hetényi Milán

Zenekarvezető: Radics Ferenc

Tánckarvezető: Ágfalvi György

Tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Farkas Máté, ifj. Zsuráfszky Zoltán

Művészeti vezető: Pál István Szalonna

Együttesvezető: Mihályi Gábor

Az előadás időtartama: ~ 90 perc (1 részben)

Jegyárak : 5500, - Ft, 6500,- Ft, 7500, - Ft, 8500, - Ft , Jegyek a www.jegymester.hu oldalon és a ZsÖK pénztáraiban !



A pénztárak nyitvatartása:

Zsolnay Negyed :

Téli nyitvatartás szerint várjuk látogatóinkat:  szerda-szombat 10.00 - 17.00, vasárnap 10.00 - 16.00

LÁTOGATÓKÖZPONT

Téli nyitvatartás november 2-től március 31-ig:

hétfő-szombat: 9.00–17.00,  vasárnap: 9.00–16.00

Telefon: +36 72 500 350, E-mail: info@zsn.hu

ZSOLNAY INFOPONT & SHOP

Téli nyitvatartás november 2-től március 31-ig:


Shop infopont:

szerda-szombat: 9.00–17.00,  vasárnap: 9.00–16.00,

hétfő, kedd: szünnap


Shop Márkabolt:

kedd-szombat: 9.00–17.00 vasárnap 9.00–16.00,

hétfő: szünnap

Telefon: +36 72 500 351

Infopont e-mail: info@zsn.hu

Shop e-mail: zsolnayshop@zsn.hu

Kodály Központ  ( 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. (korábban Universitas utca)  - 72/500-300.  

A Kodály Központ pénztárának nyitvatartása:  hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között valamint a koncertek ideje alatt. Szombat, vasárnap: rendezvény esetén, nyitás a kezdés előtt másfél órával.

Tájékoztatjuk közönségünket, hogy a Kodály Központ jegypénztára 2023. december 1. és 2024. február 29. között átköltözik az I. emeleti 117-es terembe.

Művészetek és Irodalom Háza  (MIH) – hétfőtől péntekig 9 – 17 –ig, szombat, vasárnap szünnap - Telefon: +36 72 510 628, +36 72 510 629