Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kapocs a Tudáshoz podcast

Negyedik adásával jelentkezik kutatástámogató podcastünk, a Kapocs a tudáshoz, amelynek fókuszában ezúttal az Afrika-kutatás és a PTE nemzetköziesítési törekvései álltak.

  • Lesz-e a 21. század Afrika évszázada?
  • Az akadémiai szférában mennyire kapnak hangsúlyt a jelenleg Afrikában zajló komplex politikai és gazdasági folyamatok?
  • Milyen szerepet tölt be a Nemzetközi Igazgatóság a Pécsi Tudományegyetemen?
  • Milyen hatásai lehetnek az alapítványi fenntartásban működő egyetemeket sújtó EU-s szankcióknak, és a PTE milyen megoldásokkal igyekszik úrrá lenni a kialakult helyzeten?


Beszélgetőpartnerünk Tarrósy István Afrika-kutató, egyetemi tanár, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszékének munkatársa, a PTE Afrika Kutatóközpont vezetője, a PTE Nemzetközi Igazgatóságának igazgatója volt.


A beszélgetés elérhető a Spotify-on és YouTube csatornánkon keresztül, illetve kutatástámogató blogunkon is:

A korábbi adások elérhetőségeit megtalálják a:

Fogadják sok szeretettel! Jó szórakozást kívánunk hozzá!

A következő adásunk vendége Medvegy Gabriella, a Műszaki és Informatikai Kar dékánja lesz, akit az építész munka mindennapjai mellett arról is megkérdezünk, hogy a műszaki, informatikai és építész területek kutatói hogy tudnak megfelelni a publikálással kapcsolatos új elvárásrendszernek.