Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány ösztöndíjak és programok

Szíves tájékoztatásul, 2021 tavasszal is számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Február 1.-től induló programjaink

Folytatódik a Fontus Vízügyi Hallgatói Ösztöndíj a BME hallgatói számára 20 hellyel.  Ebben az ösztöndíjprogramban lehetőséget biztosítunk a kiválasztott hallgatók számára, hogy minőségi szakmai tapasztalatokra és kapcsolatokra tehessenek szert, valamint elmélyíthessék a vízügyi szakirányon szerzett ismereteiket.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány célja, hogy számos olyan tehetséges hallgatót támogasson, aki vízvédelemmel, vízépítéssel, vízgazdálkodással vagy vízzel kapcsolatos más környezetvédelmi, fenntarthatósági témával foglalkozik.

Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 150 376 Ft/hó/fő

Ösztöndíj időtartama: 5 hónap


Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítottunk Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Az ösztöndíjprogram lehetőséget kínál azoknak a tudományos fokozattal még nem rendelkező Phd hallgatóknak, akik már rendelkeznek Svédországban kutatási pozícióval a pályázati kiírásban megjelölt egyetemek valamelyikében, csak a finanszírozás hiányzik a szakmai lehetőség megvalósításhoz.

Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 5 337 500 Ft/fő

Ösztöndíj időtartama: 5 hónap

A Fontus és a svédországi Nemzetközi Ösztöndíj programok jelentkezési határideje egységesen 2021. március 2.


Március 1.-től induló programjaink

Chilében szándékozó PhD hallgatók számára indítottunk Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

(CR)2 részt vesz egy olyan interdiszciplináris kutatási projektben, amelynek célja a vízbiztonság hosszú távú értékelése a földtörténeti adatok, az in situ megfigyelések és a jövőbeli előrejelzések modellező megközelítésű elemzésének segítségével. A projekt célja az antropikus tevékenységek és társadalmi-gazdasági fejlődés hatásainak beépítése a hidrológiai ciklusba. Ezzel a kutatással a (CR)2 arra törekszik, hogy hangsúlyozza a változó környezet fontosságát a vízgazdálkodásban és a döntéshozatalban. A projektben számos feladat van meghatározva, ideértve a következőket:


Számszerűsíteni az elmúlt öt évszázad adatainak alapján az árvíz-periódusok becslésére gyakorolt hatásokat, és értékelni, hogy az új ismeretek hogyan hatnak a már létező vízügyi építmények élettartalmára.

A vidéki közösségek ivóvíz-ellátásának kapcsán több, mint 100 mikro-medence vízmennyiségének meghatározása különféle csapadéktermékek alapján (történelmi időszakra vonatkozóan) és globális keringési modellek meghatározása az üvegházhatású gázok kibocsátásának jövőbeni forgatókönyvei alapján.

A jelöltnek PhD tanulmányokat kell folytatnia hidrológia, mélyépítés vagy azzal egyenértékű területen, valamint szilárd háttérrel kell rendelkeznie a kvantitatív módszerek és a programozás terén.

Ösztöndíj összege: bruttó 2  310 000 HUF



A Környezetvédelmi és vízügyi gyakornoki programon elindítottuk újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MÁV és az E.ON.

Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhető, aki megfelel a feltételeknek.

Elnyerhető ösztöndíj: bruttó 225 564 Ft/hó/fő (vagy ennek időarányos része részmunkaidő esetén)

Ösztöndíj időtartama: 2 hónap


A chilei Nemzetközi Ösztöndíj és a hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. március 31.


Amennyiben erre lehetőség van, úgy kérjük ossza meg az intézménye hallgatóival az Alapítványunk által kínált szakmai lehetőségeket.

 

További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.