Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

KERÁMIA AZ ÉPÍTÉSZETBEN

WIENERBERGER-TONDACH diplomadíj 2017/2018.

A WIENERBERGER zRt. és a TONDACH Magyarország Zrt. hallgatói diploma díj pályázatot hirdet együttműködésben a Pécsi Tudomány Egyetem Műszaki és Informatikai karával, az intézménnyel hallgatói jogviszonyban lévő hallgatók számára a 2017. szeptemberi / 2018. januári félévre.

1. A pályázat célja

A WIENERBERGER zRt. és a TONDACH Magyarország Zrt. (továbbiakban: Szervezők; WIENERBERGER-TONDACH), mint a WIENERBERGER cégcsoport tagjai a 2017. tanévtől hagyományteremtő szándékkal diplomadíj pályázatot indítanak az alábbi három kategóriában elkészített épülettervekkel kapcsolatban.

Célunk, hogy minden évben alkalmat biztosítsunk a jövő építész generációi számára, hogy megmutathassák tervezői, innovációs készségüket.

A pályázaton való részvétel alapfeltétele a WIENERBERGER-TONDACH széleskörű termékpalettájának alkalmazása (POROTHERM, TERCA, ARGETON, TONDACH márkanevek alatt található égetett kerámia falazóblokkok, áthidalók, födémek, burkolótéglák, lapkaburkolatok, nagyelemes homlokzatburkolatok és kerámia tetőcserepek), a tervezés során a műszaki irányelvek és alkalmazástechnikai utasítások* betartása mellett.

2. Pályázati kategóriák

Pályázat az alábbi három különálló kategóriában nyújtható be:

1. „Kortárs építészeti” kategória:
Bármely olyan a WIENERBERGER-TONDACH kínálatában megtalálható elemmel kialakított épület, amely a rá vonatkozó tervezési és kialakítási szabályok mellett megjelenésében is építészeti értékkel bír, tárgya lehet a pályázatnak. Az épület jellegét esztétikai szempontok alapján bírálja el a szakmai zsűri.

2. „Szerkezeti innovációs” kategória:
Olyan újító műszaki megoldásokat keresünk, amelyek - a WIENERBERGER-TONDACH termékek alkalmazása mellett – ökológiai, gazdasági, szerkezeti, technológiai, ill. az életminőség javítását célzó szempontok alapján innovációs értékkel bírnak.

3. „Műemléki” kategória:
A TONDACH Magyarország Zrt. egyik erőssége a műemléki felújításokhoz gyártott kerámia tetőcserepek, kiegészítők. Ennek megfelelően a pályázat harmadik kategóriájául a műemléképületek felújítását választottuk. Ebben a kategóriában olyan pályamunkák nevezését várjuk, melyek - a WIENERBERGER-TONDACH termékeit alapul véve - műemléképületek felújítására irányulnak és kiemelkedő építészeti értéket képviselnek.

Kapcsolódó tartalmak