Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Két- vagy többoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés MAGYAR - NÉMET / TÉT_12_DE

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KIEGÉSZÍTÉS
a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap
Két- vagy többoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés
tárgyú pályázathoz
Kódszám: TÉT_12_DE
MAGYAR - NÉMET

A Két- vagy többoldalú Tudományos és Technológiai (továbbiakban TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz 2012. augusztus 10-én közzétett Pályázati Felhívás kiegészítéseként meghirdetjük, a MAGYAR - NÉMET TéT együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást.
Jelen felhívás kiegészítés csak a Tét Pályázati Felhívással együtt értelmezhető.
A.2 A TÁMOGATÁS PRIORITÁSI TERÜLETEI
Jelen relációban a Magyar és a Német partnerintézmények konszenzusos megállapodása eredményeképpen az alábbi területek élveznek prioritást:
- élettudományok
- agrártudományok
- műszaki tudományok
- biotechnológia
- környezet- és energetikai tudományok
A.3 A TÁMOGATÁS KERETÖSSZEGE: 80 millió Ft
A.4 IGÉNYELHETŐ TÁMOGATÁS FELSŐ HATÁRA: 5 millió Ft/projekt
A.7 A PÁLYÁZATOK BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA, HELYE ÉS HATÁRIDEJE: 
Az pályázatok benyújtásával kapcsolatosan pályázati felhívás A.7. Pontjában foglaltak az irányadóak, az alábbiak figyelembevételével:
Pályázatok benyújtásának határideje: 2013. május 31-től 2013. július 01-ig
Magyar részről a pályázat benyújtásával kapcsolatosan, és egyéb a Magyar pályázókat érintő kérdésekkel az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:
Telefonon és e-mailen további felvilágosítás kérhető:
Ügyfélszolgálat Telefonon (kék szám) E-mailen
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség 06-40-638-638 http://www.nfu.hu/eugyfelszolgalat
C.2 ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK KÖRE:
Az elszámolható költségek tekintetében a pályázati felhívás C.2. Pontjában foglaltak az irányadóak, az alábbiak figyelembevételével:
(Magyar fél téríti)
Német beutazó részére:
- Német kutatónak járó napidíj felső határa: max. 30 000 Ft/fő/nap (max. 14 nap/fő/utazás; mely tartalmazza a szállás költségét is)
- Német kutatónak járó havidíj felső határa: max. 300 000 Ft/fő/hó (14 napnál hosszabb tartózkodás esetén max. 3 hó/fő/utazás; mely tartalmazza a szállás költségét is)
- Német kutatónak a pályázatban tervezett, kutatással összefüggő Magyarországon belüli utazási költségét max. 50 Ft/km. (A német kutató utazása Magyarországon belül a reptérről a Magyar partner intézményéig és vissza nem elszámolható költségnek minősül!)
Magyar kiutazó részére:
- Magyar kutatónak járó utazással kapcsolatos költségei a német partner intézményéig, és vissza. Ezek összesen nem haladhatják meg a max. 200 000 Ft/fő/utazás költséget, mely tartalmazza:
o Helyközi utazás költségei Magyarországon lakhelytől a repülőtérig és vissza (vonat, busz, reptéri transzfer, saját gépkocsi használatmax. 50 Ft/km)
o Repülőjegy, vonatjegy, nemzetközi távolságibusz-jegy és költségei (biztosítás, reptéri illeték), saját gépkocsi használat költségei (max. 50 Ft/km) oda-vissza
o Helyközi utazás költségei Németországon belül repülőtérről a partner intézményéig és vissza (vonat, busz, reptéri transzfer)
- Magyar kutatónak járó biztosítás díja: max. 1000 Ft/fő/nap Magyar Kedvezményezett részére (A pályázati felhívás szerint):
- A Magyar fél projekt pénzügyi elszámolással kapcsolatos könyvvizsgálói díja.
- A Magyar fél projekttel összefüggésben felmerülő publikációs költségeit.
- A Magyar kutatóknak a projekttel kapcsolatos konferenciák regisztrációs díjai, amennyiben a célországban kerülnek megrendezésre.
C.6 A PROJEKT MEGKEZDÉSE (ÜTEMEZÉS):
- A projekt megvalósításának kezdő időpontja 2013. október 01-vel tervezhető.
- A projekt megkezdésére vonatkozó egyéb információkról a Pályázati Felhívás C.6. pontja rendelkezik.
C.7 A PROJEKT FIZIKAI BEFEJEZÉSE ÉS A PÉNZÜGYI ELSZÁMOLÁS VÉGSŐ
HATÁRIDEJE:
- A projekt fizikai befejezésének határideje: 2015. október 31.
- A projekt pénzügyi elszámolásának határideje: legkésőbb 2015. november 30.
- A projekt a C.6 pontban meghatározott legkorábbi 2013. október 01-i kezdő és legkésőbbi 2015. október 31-i befejezési határideje közötti időszakát egy munkaszakaszban kell meghatározni és megvalósítani.
C.9 EGYÉB KORLÁTOZÁSOK:
- Az egy projekten belül tervezett kölcsönös látogatások száma és időtartama esetében törekedni kell arra, hogy az egyensúlyban legyen a német és a magyar kutatók között.
D.5 ELŐLEG IGÉNYLÉSE
Jelen relációban megvalósuló projekt munkatervében meghatározott részfeladatait egy munkaszakaszban kell meghatározni és megvalósítani.
Ennek megfelelően az igényelhető előleg összege maximum az össztámogatás 75%-a lehet egyszeri alkalommal.
Az előleg csak akkor fizethető ki, ha az előlegfizetési kérelem indokolt. Az előleggel legkésőbb a projekt zárásakor el kell számolni.
A támogatási összeg utolsó 25%-a csak a szakmai és pénzügyi záró beszámoló elfogadása után folyósítható.
E. NYOMONKÖVETÉS
Jelen relációban megvalósuló projekt munkatervében meghatározott részfeladatait egy munkaszakaszban kell meghatározni és megvalósítani.
Ennek megfelelően a kedvezményezett csak a projekt zárásával összefüggésben köteles szakmai és pénzügyi beszámolót benyújtani a projekt megvalósulásáról, melyre a KTIA Pályázati Útmutató E.2., E.3., és E.6. fejezetben foglaltak irányadóak.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:
A Német fél pályázati kiírásának részleteiről információk a BMFBF (Bundesministerium für Bildung und Forschung) honlapján találhatók:
http://www.bmbf.de/foerderungen/14673.php