Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kiemelt külföldi partnerintézményeibe rövid tanulmányút támogatási pályázat

A PTE Külügyi Igazgatósága pályázatot ír ki a PTE kiemelt partnerintézményeibe kétoldalú kapcsolatok keretében kiutazó (PTE) oktatók utazási költségeinek és napidíjának támogatására. A szállást a fogadó egyetem biztosítja.

A kiemelt kétoldalú szerződések együttműködésének célja a környező országok a PTE-hez hasonló tudományos felépítésű egyetemeivel meglévő oktatási és tudományos kapcsolatok továbbfejlesztése rövid időtartamú (jellemzően 3-5 munkanapos) oktatói cserék révén. A támogatási keretből a PTE kiemelt partnerintézményeibe kiutazó oktatók utazási költségeit és napidíját fedezzük. A szállást a fogadó egyetem biztosítja. Az Újvidéki Egyetem esetében legfeljebb két oktató részére a PTE biztosítja a szállásköltséget. Az alábbi partnerintézményekbe a megfelelő éves keretszám erejéig lehet pályázni:


Partnerintézmények
Éves Keret
Masaryk Egyetem Brno (Csehország)
25 nap
Krakkói Jagelló Egyetem (Lengyelország)
20 nap
Nyitrai Konstantín Filozófus Egyetem (Szlovákia)
30 nap
Újvidéki Egyetem (Szerbia)
10 nap
Babes-Bolyai Egyetem (Románia)
30 nap
Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Románia)
20 nap
Partiumi Keresztény Egyetem (Románia)
10 nap

FIGYELEM: Fizetés nélküli szabadságon lévő dolgozók részére kiküldetés nem rendelhető el, részükre napidíj és egyéb illetmény, juttatás nem fizethető ki, kérjük, ezt a körülményt szíveskedjenek figyelembe venni a pályázáskor.

A pályázatokat 2017. október 6-ig kell eljuttatni Czéh Gábornak a PTE Külügyi Igazgatóságára (7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4.) email: czeh.gabor@pte.hu 

Pályázati űrlap igényelhető a Külügyi Igazgatóságon, vagy elérhető a http://nko.pte.hu/content/pte-szerzodesek-alapjan alatt.

Az elbírálás módja: A beérkezett pályázatokat a Külügyi Bizottság értékeli. Az elbírálás eredményéről előreláthatólag szeptember elején küldünk értesítést a pályázóknak. Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiutazások megvalósítására csak 2017. november és 2018. június 30. között van lehetőség.

Kapcsolódó tartalmak