Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kirakatban Budapest – Kreatív Pályázat

Szeretnéd, hogy naponta emberek ezrei láthassák az alkotásodat és része legyen az egyik legforgalmasabb belvárosi utca látképének? Hogy ne csak a családtagjaid, barátaid és kollégáid csodálják, hanem ismeretlen emberek sokasága bámulja áhítattal a munkádat?

Netán a főváros fanatikusa vagy, esetleg büszke a kerületi sportcsapatra? Míg mások balatoni gyerekek, te a Duna partján borozol valamelyik híd lábánál? Van véleményed a globális felmelegedésről és nem félsz kimondani? Ha bármely kérdésre igennel válaszoltál és felcsillant a szemed, akkor Neked szól a pályázatunk.

A pályázat célja egy-egy olyan kreatív kirakat létrehozása Budapest szívében a Budapest Projekt Galéria kirakatában, amelyek megadott témák köré épülve –  A Duna mint Budapest folyója, Te mit szeretsz Budapestben?, Budapest Sportfőváros 2019, Újrahasznosítás/környezetvédelem  – látványosan mutatják be, hogy egy kis térnek is lehet sok mondanivalója. A projektet a világban számos helyen (New York-tól Londonon át egészen Sydney-ig) látható, külön műalkotásnak számító kirakatok ihlették. Ezek a kirakatok már önmagukban is remekművek: figyelemfelhívóak, oda vonzzák az embereket, szórakoztatnak, valamint kulturális értékeket képviselnek.

A nyertes pályázóknak a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által üzemeltetett Budapest Projekt Galéria (1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.) kirakatát kell megtöltenie olyan színes, kreatív tartalmakkal, amely az adott témát körüljárva megragadja a járókelők és az autóban ülők figyelmét, megállásra készteti az embereket egy átlagos munkába vagy hazafelé tartó úton.

A pályázat kiírója és lebonyolítója az Együtt a Művészetért Egyesület, kezdeményezője és költségviselője a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft

További információk