Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kooperatív Doktori Program Doktori Hallgatói Ösztöndíj (KDP-2023)

A Kooperatív Doktori Program célja, hogy a kutatás-fejlesztés és innováció területén tovább bővítse azon munkavállalók létszámát – elsődlegesen a kibővített STEM (matematikai, természettudományi, műszaki, informatikai, agrártudományi, orvos- és egészségtudományi és művészeti) területeken –, akik szakmai ismereteiket a legfrissebb tudományos kutatási eredményekkel kívánják gyarapítani, és elkötelezettek tudásuk társadalmi, gazdasági hasznosításában. Ezen megfogalmazott cél elérése érdekében a Kooperatív Doktori Programban részt vevő doktori hallgatók vállalati együttműködésben, a felsőoktatási doktori iskolák intézményes keretei között dolgozzák fel témájukat.

Pályázati beadási határidő: 2023. július 20. 12.00 óra (CEST)

Bővebb tartalom

Követelmények:

Pályázatot azon doktori hallgatói jogviszonyban álló hallgatók nyújthatnak be, akik doktori tanulmányaikat a 2022. évben kezdték meg és a komplex vizsgát a 2023/2024-es tanév kezdetéig még nem teljesítik, illetve azok, akik doktori tanulmányaikat a 2023/2024-es tanévben kezdik meg. Mindemellett lényeges, hogy a KDP ösztöndíjas jogviszony időszaka alatt a hallgatóknak az általuk választott partnerszervezetnél rendelkezniük kell munkaviszonnyal vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonnyal, amelyért díjazásra jogosultak.

Kutatási tevékenység típusa: Alapkutatás, Ipari (alkalmazott) kutatás, Kísérleti fejlesztés, Innováció, KFI célú beruházás, Iparjogvédelem, Piacra vitel.

Pályázat mértéke:

  • Kooperatív ösztöndíjas hallgató: nettó 400 000 Ft/hó
  • Közreműködő témavezető és szakértő: bruttó 120 000 Ft/hó/fő.
  • Ösztöndíjast fogadó doktori iskola, amelynek összege 600 000 Ft/félév.

Utóbbi elsősorban kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységre vagy ahhoz kapcsolódó infrastruktúrafejlesztésre, nemzetközi kapcsolatok kiépítésére, tudástranszferre, illetve az ezekkel összefüggő szolgáltatásokra használható fel.

Pályázat futamideje: 24, 31, 36, 43 hónap.


Hasznos linkek:

https://kfivelemeny.nkfih.gov.hu/

Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal | Kooperatív Doktori Program Doktori

Hallgatói Ösztöndíj (KDP-2023) (gov.hu)