Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Kutatói ösztöndíj felhívások hallgatók és doktoranduszok számára

A Társadalmi Megújulás Operatív Program részeként megvalósuló Nemzeti Kiválóság Program (NKP) célja a kimagasló oktatási, kutatási tevékenység ösztönzése a nemzetgazdasági, valamint az európai gazdasági térség szempontjából jelentős eredmények elérése céljából. A projekt során hazai viszonylatban hiánypótló ösztöndíj rendszer épül ki, mely a kutatói életpálya minden szakaszában nemzetközi színvonalú támogatást nyújt. A most meghirdetett, mesterszakos hallgatóknak és doktoranduszoknak alapított ösztöndíjak a tehetséggondozást és a kutatási tapasztalatszerzést szolgálják.

Az Eötvös Loránd Hallgatói Ösztöndíj pályázat célja a tehetséges hallgatók kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. A konvergencia régiók keretösszege összesen 216 m Ft. 216 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban.

Az Apáczai Csere János Doktorandusz Ösztöndíj pályázat célja a kiemelkedő tudományos eredményeket felmutató doktoranduszok kutatási tevékenységének és szakmai fejlődésének támogatása. A konvergencia régiók keretösszege összesen 450 m Ft. 250 ösztöndíjra pályázó részesülhet támogatásban.

A pályázatok benyújtásának határideje: október 15-november 5 között