Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Lissone Design Award

Nemzetközi pályázati felhívás utcabútorok tervezésére
Beadási határidő : 2011, szeptember 26 - 23:59

Az itáliai Lissone Kortárs Művészeti Múzeuma pályázatot hirdet új generációs utcabútorok tervezésére. A téma szabadon választható, akár padok, beállók, jelek, szemétgyűjtők stb. tervével lehet nevezni. Előnyt jelent, ha a tárgyak moduláris rendszerbe illeszthetők, illetve többféle méretben gyárthatók, kiszolgálva a köztereket használók különböző igényeit.
A kiírók célja az innovatív, egyszersmind megvalósítható tervek kiválasztása, a jelen és a jövő városai számára.

Részvételi feltételek
A pályázaton a világ minden tájáról részt vehetnek a 2011-ben 36. életévüket be nem töltött műszaki rajzolók, építészek, dizájnerek, valamint építész-, mérnök-, művészeti karok hallgatói. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, az életkori korlát a csoport minden tagjára vonatkozik. Csak korábban még nem publikált projektekkel lehet nevezni, ellenkező esetben kizárással büntetik az ezt megszegőket. A tervezők felelősek koncepciójuk eredetiségéért.
Nevezési díj nincsen.
Díjak
1. díj:        5000 euro
2. díj:        3500 euro
3. díj:        1500 euro

Az első három díjazott tervből prototípus készül. További pályázók alkotásaiból a szponzorok vagy a zsűri döntése nyomán készülhetnek prototípusok. A versenyre beérkezett pályaműveket a Lissone Kortárs Művészeti Múzeumban állítják ki, a díjak átadására a kiállítás megnyitóján kerül sor.
A kiírás szabályainak megfelelő terveket az erre az alkalomra készített kiadványban és DVD-n is megjelentetik, amelyek a megnyitón kaphatóak lesznek. A város önkormányzata is tervezi a projektek kiállítását a 2012-ben megrendezésre kerülő milánói Salone del Mobile rendezvényen, illetve néhány prototípust Lissone város közterein szándékoznak felállítani.

Beadási határidő: 2011. szeptember 26.

További információ:
A pályázathoz kapcsolódó anyagok (kiírás, jelentkezési lap, stb.) angol változatban letölthetők a múzeum honlapjáról:www.museolissone.it 
e-mail: lissonedesign/kukac/comune.lissone.mb.it
tel.: +39 039 2145174, +39 039 7397368