Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Magyar-Izraeli Ipari Kutatás-fejlesztési Co-funding Együttműködési Pályázat (TET_IL)

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatot hirdet a kétoldalú magyar-izraeli Tudományos és Technológiai Együttműködésben (TÉT) folyó ipari kutatás-fejlesztési projektek támogatására, az NFÜ és az izraeli MATIMOP-Israeli Industry Center for R&D közös nemzetközi kutatás együttműködési programja keretében.

A pályázatok beadási határideje: 2011. december 20.

A pályázat célja olyan magyar-izraeli együttműködésben megvalósuló K+F+I projektek magyar részének támogatása, amelyek eredményeként új, vagy továbbfejlesztett, piacorientált termékek és szolgáltatások jönnek létre az alábbi fókusztémákon belül:

  • Fenntartható és tiszta technológiák (sustainable and clean technologies)
  • Mezőgazdasági és élelmiszeripari technológiák (Bio-Agro – agriculture and food technologies)
  • Infokommunikáció (ICT)
  • Biotechnológia és orvosi műszerek (Biotech and medical devices)

A program olyan kutatás-fejlesztési projektek megvalósítását támogatja, amelyeket legalább egy magyar es egy izraeli kutatás-fejlesztéssel is foglalkozó vállalkozás közösen nyújt be. Pályázatot Magyarországon székhellyel rendelkező jogi személyiségű gazdasági társaságok, szövetkezetek, külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepei egyénileg, vagy költségvetési szervvel, illetve költségvetési szervek jogi személyiséggel rendelkező intézményével konzorciumban nyújthatnak be.

A pályázat célkitűzéseinek elérése érdekében a Kutatási es Technológiai Innovációs Alap terhére az NFÜ 270 millió Ft-ot biztosít. Az igényelhető támogatás a nyertes projektek teljes futamidejére min. 30, max. 70 millió Ft.

 

A pályaművek benyújtása 2011. október 17. és 2011. december 1. között lehetséges.

 

További információ