Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Már lehet jelentkezni a rövid ciklusú informatikai képzésekre!

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán a piaci igényekhez igazodva 12 hónapos informatikai tanfolyamok indulnak.

A kar szélesítve képzési palettáját 4 új informatikai tanfolyamot indít, melyekre jelentkezni lehet a honlapról letöltött Jelentkezési lapokon.

LINUX üzemeltető tanfolyamra jelentkezés feltétele az alapvető számítógép használói ismeretek, esetleg mélyebb hálózati ismeretek megléte. A hallgatók megismerik a LINUX rendszer használatát és üzemeltetését.

JAVA programozó képzés esetén stabil programozási alapokkal kell rendelkeznie a jelentkezőnek a strukturált programozás területén. A végzett hallgatók Java nyelven történő program fejlesztésére, tesztelésére, hibajavításra lesznek képesek.

WEB programozó tanfolyam jelentkezési feltétele az alapvető számítógép használói és alapvető programozási ismeretek megléte. Sikeres vizsga után webes felületeket, web oldalakat, programok webes interface-eit tudják létrehozni a hallgatók.

Informatikai biztonság képzésre jelentkezőknek haladó szintű számítógépes, programozói és adatbázis ismeretek, számítógépes hálózati technológiák ismerete szükséges, célszerű a több éves szakmai gyakorlat megléte is. A végzett hallgatók képesek lesznek felismerni és megérteni a különböző informatikai támadási módszereket, információbiztonsági kockázatokat.

LINUX üzemeltető és JAVA programozó tanfolyam esetében a képzés 2017. február 28-án indul, az Informatikai biztonság tanfolyam 2017. július 17-én, a WEB programozó képzés pedig 2017. szeptember 21-én indul, minden tanfolyamra folyamatosan fogadja a jelentkezést a kar.

Bővebb információ, valamint a jelentkezési lapok elérhetőek a kar honlapján: https://mik.pte.hu/tanfolyam.