Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Meghívó: TK MILAB programsorozat

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Jogtudományi Intézete a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILAB) részprojekt keretében több hónapos, különböző jogágakat és tudományterületeket megmozgató programsorozatot tart.

A sorozat célja, hogy elősegítse a mesterséges intelligencia (MI) és a jog kapcsolatát érintő szakmai és tudományos diskurzust, valamint az ismeretterjesztést mind a hazai, mind a nemzetközi színtéren.


Ennek első állomása a 2021. március 11-én 11:00 órátóól megrendezésre kerülő Ződi Zsolt „Mesterséges intelligencia: hogyan lesz az etikai szabályokból jogszabály?” című online előadása.


Mik azok az etikai kódexek? Milyen konkrét szabályozási kérdéseket vet fel az MI? Hol tart a jogi szabályozás az egyes MI felhasználási területeken? Milyen dilemmák és megoldások vannak az MI definíciója kapcsán? Van-e értelme egy általános "robottörvénynek", vagy inkább az ágazati szabályok lesznek a szabályozás csomópontjai? Az előadás többek között ilyen és hasonló kérdéseket jár körbe.


Kérjük, részvételi szándékát jelezze az alábbi űrlap kitöltésével: 

https://forms.gle/RNFGDqaZJtbwCTyW8


Az esemény Zoom linkjét a regisztrált résztvevőknek egy külön e-mailben küldjük.


Az aktuális programok megtekinthetők a honlapunkon: https://jog.tk.hu és https://milab.tk.hu/hu