Pécsi Tudományegyetem logo Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar
Pécsi Tudományegyetem
Műszaki és Informatikai Kar

Microsoft Office 365 szolgáltatás

Tisztelt Hallgatónk!

Ezúton szeretném tájékoztatni a hallgatók által elérhető Microsoft Office 365 szolgáltatással kapcsolatban.

Tovább bővült a Tisztaszoftver program: a Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomagjának újabb elemeként most minden hallgató 5 számítógépre, valamint további 5 mobil eszközre ingyen töltheti le otthonában a legelterjedtebb irodai programcsomag, a Microsoft Office legújabb, jogtiszta verzióját. Az Office 365 Pro Plus csomag tartalmazza minden olyan alkalmazás – többek között a Word, az Excel, a PowerPoint vagy a Publisher – legfrissebb verzióját, amelyek tanulmányaik során támogatják a hallgatókat, magabiztos felhasználói tudást adnak, hosszú távon pedig a jövőbeni foglalkoztathatóságukra is hatást gyakorolnak.

A programhoz a Pécsi Tudományegyetem (PTE) is csatlakozott, így Önnek is lehetősége van a programcsomag letöltésére. A letöltést a PTE honlapján megtalálható regisztrációs felületen kezdeményezheti, melynek elérhetősége: https://aai.pte.hu/Student_Campus

Regisztrálni abban az esetben tud, ha a regisztrálás pillanatában van aktív hallgatói jogviszonya. A feltételek elfogadása után hozzáférést kap a Microsoft rendszeréhez. A regisztráció eredményeként letöltheti az Office telepítőkészleteket, kap egy 20GB-os email postafiókot – melynek címe minden esetben EHAkód@o365.pte.hu –, és 1TB méretű tárhelyet a Microsoft OneDrive rendszerében.

Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el a regisztrációs oldalon található leírást!

Kérjük továbbá, hogy ellenőrizze az ETR-ben található e-mail címét (az Ön által használt e-mail cím van-e megadva), mert erre szüksége lesz a regisztrációhoz.

A regisztrációt csak aktív hallgatói félévben lehet elvégezni. Amennyiben az aktív félévet, vagy féléveket passzív félév követi, abban az esetben a passzív félév időtartamára a szolgáltatás megszűnik, ezzel együtt a szolgáltatásban tárolt adatok is törlődnek. A hallgatói jogviszony megszűnése (például végzés) esetén is automatikusan törlésre kerül a hozzáférés, így az online tárolt adatok is! Az adatok mentéséért és archiválásáért az egyetem nem felel, ezekről minden esetben a hallgatóknak kell gondoskodniuk még a jogviszony megszűnése előtt.

A regisztrációval kapcsolatban felmerült problémák, kérdések, kérések kezelésére az sd@pte.hu e-mail címen van lehetősége.

Tisztelettel:

Lengvárszky Attila

oktatási igazgató